Zavřít reklamu

Již téměř tři týdny se v České republice nemluví o ničem jiném, než o pandemii koronaviru, která na ní doléhá čím dál více. Že je situace poměrně vážná potvrzují nejen vládní opatření, ale i různé občanské či firemní iniciativy vznikající ve snaze ochránit co nejlépe národ před nákazou. S velmi zajímavou novinkou nyní přispěchaly i seznamácké Mapy.cz. Jejich mobilní aplikace vám dá nově vědět, zda jste náhodou nepřišli do kontaktu s osobou nakaženou koronavirem. 

Ve včera vydané aktualizaci aplikace Mapy.cz pro iOS a Android dorazila novinka ve formě funkce upozorňující na základě polohy uživatele o možném setkání s nákazou. Jakmile se tak stane (setkání vyhodnotí aplikace díky anonymním datům o nakažených porovnávaným s polohami uživatelů), upozorní na to uživatele pomocí notifikace na telefon. Ten tak o možném riziku nákazy bude vědět a přizpůsobí tomu své další fungování.  Polohová data uživatelů budou samozřejmě anonymní a oddělená od ostatních funkcí map. Přihlášení v aplikaci proto nebude potřeba,” uvedl pro web Seznam Zprávy šéf vývoje Map.cz Martin Jeřábek a dodal: “Čím více lidí se zapojí, tím samozřejmě stoupne účinnost naší snahy.” 

K aktivaci novinky stačí spustit aplikaci po updatu, který má v případě iOS označení 5.4.0, a povolit sdílení dat. Skvělé je to, že veškerá Seznamem získaná a uložená data budou po skončení pandemie z jeho serverů smazána. Nemusíte se tedy bát toho, že by je například prodával či cokoliv podobného. Nic takového se totiž díž nebude – aplikace má tedy skutečně sloužit jen pro zastavení šíření koronaviru. Rozhodně tedy vyplatí si jí nainstalovat a polohové sdílení povolit. 

iphone seznam mapy covid

Dnes nejčtenější

.