Zavřít reklamu

Výběr typu trasy

Potřebujete co možná nejpřesněji přizpůsobit vaši naplánovanou trasu? Poté, co ji naplánujete, klepněte v levém horním rohu karty trasy na položku S provozem. V menu, které se vám zobrazí, můžete následně zvolit, zda chcete zobrazit rychlou trasu s provozem, rychlou bez provozu, nebo krátkou bez zohlednění provozu.

Tipy na výlety

Aplikace Mapy.cz může posloužit také coby inspirace, když hledáte nápady na výlety po okolí. Nejprve na mapě vyhledejte požadovanou lokaci a poté otevřete kartu ve spodní části obrazovky. Nyní klepněte na Tipy na výlet, vyberte tip, který vás zaujal, a buďto se rovnou vydejte na cestu, nebo tip klepnutím na hvězdičku přidejte mezi oblíbené.

Počasí na trase

Určitě nechcete na trase zmoknout nebo se naopak potýkat s nepříjemným horkem. Aplikace Mapy.cz pro iPhone nabízí mimo jiné možnost zjištění počasí na trasy. Nejprve si naplánujte vaši trasu tak, jak jste zvyklí. Poté klepněte na kartu trasy, aktivujte položku Počasí na trase, zadejte čas odjezdu nebo odchodu a klepněte na Zobrazit na mapě.

Výškový profil trasy

Pokud se chystáte na cyklistický výlet nebo pěší túru, možná vás zajímá také výškový profil vaší naplánované trasy. Pro jeho zobrazení nejprve naplánujte trasu a poté zobrazte kartu trasy. Příslušné údaje najdete v sekci Výškový profil.

Nejlevnější benzín a nafta

Cestujete na dovolenou autem? Pak budete určitě chtít ušetřit za pohonné hmoty. Informace o tom, kolik kde stojí benzín a nafta, případně další informace o čerpacích stanicích, můžete najít i v aplikaci Mapy.cz na vašem iPhonu. Stačí, když do vyhledávacího pole zadáte výraz „nejlevnější nafta“, „nejlevnější palivo“ nebo třeba „nejlevnější benzín“, a zobrazí se vám seznam dostupných čerpacích stanic v okolí s informacemi o cenách paliva.

Dnes nejčtenější

.