Zavřít reklamu

Mapy.cz od Seznamu se nejen v České republice těší velké popularitě. Uživatelé si pochvalují jejich přesnost, informovanost a množství nadstandardních funkcí, které byste v jiných navigačních a mapových aplikacích hledali jen těžko.Pojďme se společně v tomto článku podívat na 5 tipů v Mapách od Seznamu, o kterých jste dost možná nevěděli.

Jak bude na místě?

Chystáte se na výlet a chcete se předem připravit na podmínky, které budou panovat v cílové destinaci? Mapy od Seznamu vám v tomhle případě mohou pomoci. Stačí, abyste si pomocí vyhledávače našli místo, na které se chystáte, a poté v dolní části obrazovky na místo klepnuli, aby se o něm zobrazily kompletní informace. Zde poté stačí klepnout na rozbalovací sekci počasí. Rázem se vám zobrazí kompletní předpověď se stupni a povětrnostními podmínkami. Podobně to funguje i při plánování trasy. Pokud začnete plánovat trasu, a poté sjedete níže, můžete si aktivovat funkci Počasí na trase. Díky této funkci se vám zobrazí teplota, srážky nebo vítr v mapě podél trasy.

Kam na výlet?

Nevíte, co dneska budete dělat? Nechcete trčet doma na zadku a koukat na seriály? Pokud jste si na tyto otázky odpověděli kladně, může vám v naplánování výletu pomoci aplikace Mapy od Seznamu. Pro vyhledání výletu stačí, abyste klepnuli do pole vyhledávače, kde poté stačí v kategoriích zvolit možnost Tipy na výlet. Na mapě se vám ihned zobrazí všechny dostupné výlety a na vás už je výběr toho správného. Pokud navíc ve vyhledávači za text Tipy na výlet napíšete konkrétní místo, například Tipy na výlet Olomouc, zobrazí se vám výlety dostupné pouze v Olomouci.

Komu patří pozemek?

Tuto funkci nejspíše nebudete využívat každý den, ale v některých situacích se může zajisté hodit. V Mapách od Seznamu si můžete jednoduše u určitého pozemku zobrazit výpis z katastru nemovitostí. Výpis zobrazíte jednoduše tak, že do vyhledávacího pole napíšete přesnou adresu pozemku, a poté ji vyhledáte. Pak už jen stačí zobrazit veškeré informace o pozemku, a poté kliknout na malý zelený text Informace o parcele v Katastru nemovitostí na samotném spodku informací. Informace se vám poté zobrazí na stránce Nahlížení do katastru nemovitostí. Pro zavření stačí klepnout v levém horním rohu na Zavřít.

Sledujte svou aktivitu

Pokud se chystáte na nějaký výšlap, výlet, anebo delší pěší túru, můžete využít funkce Stopař pro zaznamenávání vaší aktivity. Pro jeho aktivaci stačí, abyste v levém dolním rohu klepnuli na ikonu tří čar, a poté z menu, které se zobrazí, vybrali možnost Spustit Stopaře. Před spuštěním si můžete ještě vybrat, zdali chcete automaticky pozastavovat záznam, pokud se na vaší trati zastavíte. Pro aktivaci Stopaře stačí klepnout na tlačítko Start. Poté započne počítání času, společně se záznamem výškového profilu, rychlosti, a ušlé vzdálenosti. Pro ukončení Stopaře stačí klepnout na Ukončit a uložit, popřípadě pokud chcete záznam smazat, tak na tlačítko Zahodit.

Zimní a turistická mapa

Kromě toho, že vám Mapy od Seznamu mohou perfektně posloužit jako navigaci a klasické mapy, tak je můžete využít také pro zobrazení turistických a zimních map. Právě tuto funkci postrádá většina konkurenčních aplikací a uživatelé si proto vybírají Mapy od Seznamu. Pro zobrazení zimní anebo turistické mapy stačí, abyste v levém dolním rohu klepnuli na ikonu vrstev. Zobrazí se menu, ve kterém už si můžete mapu jednoduše změnit na turistickou, leteckou, anebo zimní. K dispozici jsou také rozšířené možnosti map, a to v podobě stínového reliéfu, sklonu svahu, anebo ruční rotace mapy.

Dnes nejčtenější

.