Zavřít reklamu

Mapová a navigační aplikace Mapy.cz se těší mezi uživateli v České republice pro svou přehlednost a komplexnost extrémní oblibě, která navíc neustále stoupá. Seznam, který za Mapami.cz stojí, si navíc tuto skutečnost velmi dobře uvědomuje a neustále proto pracuje na jejich vylepšení, přičemž jedno pořádné si pro ně připravil i v těchto dnech. Řeč je konkrétně o možnosti nahlašovat nejrůznější věci v čele s nehodami, uzavírkami, měřeními a tak podobně řidiči přímo z aplikace. 

Se systémem nahlašování nenadálých dopravních situací přišlo jako první Waze, které se díky tomu těšilo v minulosti skutečně velké celosvětové oblibě. Později jej však koupil Google, který následně nahlašovací systém implementoval do rozšířenějších Google Maps, kde jej i nadále rozšiřuje. A jelikož se jedná o prvek, který dokáže uživatelům cestování výrazně usnadnit, rozhodly se pro jeho nasazení i Mapy.cz. Novinka je dostupná konkrétně od verze aplikace 6.22.0, přičemž k dispozici je buď možnost nahlášení některé z přednastavených událostí, nebo zaslání hlasových zpráv, ve kterých danou situaci popíšete. 

K nahlášení dopravní situace se využívá klasická ikonka bublinky s + indikující možnost komunikace s tím, že vše probíhá podobně jako právě u Waze či Google Maps. Jste-li tedy uživateli aplikace Mapy.cz a cestujete právě díky ní, rozhodně co nejdříve aktualizujte na nejnovější verzi, ať si můžete novinku dosyta užít. Čím aktivnější totiž řidiči budou, tím bude lepší. 

Dnes nejčtenější

.