Zavřít reklamu

Stále mě překvapuje, že uživatelé větších iPhonů, tedy iPhonů X a novějších a popřípadě „plusových“ verzí nevědí o funkci, která se nazývá Dosah. Většina z nás při používání iPhonu jednou rukou jednoduše nedosáhne na horní vzdálenější roh, popřípadě vůbec nedosáhne na horní část displeje. Pomocí funkce Dosah můžete na horní část displeje dosáhnout tak, že vám ji iPhone po vyvolání akce přesune směrem do dolní poloviny. Pokud chcete zjistit, jak můžete Dosah aktivovat, a jak je můžete aktivovat, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak v iOS 13 přesunout horní část obrazovky iPhonu do spodní poloviny

V aktualizaci iOS 13 jsme se dočkali přesunutí funkce Dosah do jiné části nastavení – tam, kde se funkce nacházela v rámci iOS 12 a starších verzích, už ji tedy nenajdete. Pokud chcete na vašem velkém iPhonu v iOS 13 aktivovat funkci Dosah, tak se prvně přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o něco níže k sekci Zpřístupnění, kterou rozklikněte. V této sekci už poté stačí, abyste opět sjeli o kousek níže a rozkliknuli kolonku Dotyk. Tady už nakonec stačí, abyste pomocí přepínače u možnosti Dotyk funkci jednoduše aktivovali.

Pokud vlastníte iPhone X a novější, tedy iPhone, který nedisponuje tlačítkem plochy, tak Dotyk aktivujete tak, že přejedete prstem u spodního okraje displeje prstem dolů. V případě, že vlastníte iPhone s tlačítkem plochy, tak pro aktivaci Dotyku dvakrát rychle po sobě položte prst na domovské tlačítko. Nutno podotknout, že je v tomto případě nutné prst opravdu jen položit a nikoliv tlačítko plochy stisknout.

Dnes nejčtenější

.