Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi uživatele, kteří mají iPhone či iPad s malým úložištěm, tak se vám zajisté hodí každý kilobajt, který můžete v úložišti ušetřit. V rámci iOS a iPadOS existuje mnoho různých funkcí, díky kterým můžete místo v úložišti uvolnit. Na našem magazínu můžete najít mnoho návodů, s jejichž pomocí lze místo v úložišti uvolnit. Do tohoto seznamu tímto článkem zařadíme i další návod, ve kterém se podíváme, jakým způsobem můžete na iPhonu či iPadu vymazat cache a historii stránek ze Safari.

Jak na iPhonu či iPadu vymazat cache ze Safari

Pokud chcete na vašem iPhonu či iPadu vymazat cache společně s historií stránek v Safari, tak se prvně přesuňte do nativní aplikace Nastavení. Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte o něco níže, kde najděte a rozklikněte sekci Safari. Jakmile tak učiníte, tak opět stačí, abyste sjeli o kousek níž, kde klepněte na kolonku s názvem Smazat historii a data stránek. Poté, co na tuto kolonku klepnete, tak se zobrazí upozornění, ve kterém stojí, že smazáním bude odstraněna historie, cookies a další data prohlížení. Histori bude zároveň odstraněna ze všech zařízení přihlášených k vašemu účtu na iCloudu. Pokud s tímto souhlasíte, tak stačí klepnout na možnost Smazat historii a data.

Kromě toho, že tímto postupem smažete paměť (cache) prohlížeče Safari na vašem iOS či iPadOS zařízení, tak byste měli pozorovat také určitou míru zrychlení celého prohlížeče. Pokud si chcete tohle zrychlení udržet i nadále, tak byste reset paměti a historie stránek měli provádět častěji, například jednou za týden nebo jednou za měsíc.

Dnes nejčtenější

.