Zavřít reklamu

Prakticky každý z nás má v iPhonu uloženou nějakou fotografii, kterou nechce z jakéhokoliv důvodu sdílet s ostatními lidmi. Rozhodně není nic příjemného, když někomu půjčíte iPhone k prohlédnutí jedné fotografie a dotyčné se začne šťourat v dalších fotografiích. Vzhledem k tomu, že si v iOS prozatím nemůžeme uzamknout aplikace, tak se může hodit skvělá funkce, díky které si můžete na iPhonu různé fotografie či videa skrýt tak, aby se nezobrazovaly v galerii.

Jak na iPhonu v iOS 13 skrýt fotku nebo video

V případě, že chcete na iPhonu či iPadu skrýt fotku či video z galerie, tak si prvně otevřete nativní aplikaci Fotky. Zde si najděte fotku či video, které chcete skrýt, a rozklikněte ji (jej). Po rozkliknutí klepněte v levém dolním rohu na tlačítko sdílení (čtvereček se šipkou) a v nabídce, která se otevře, sjeďte o něco níže. Tady už stačí, abyste klepnuli na možnost Skrýt a nakonec možnost potvrdili stisknutím Skrýt fotku. Tímto se fotka či video skryje ze samotné galerie a nebude možné ji otevřít. Samotnou fotografii (video) najdete pouze v albu Skryto, do kterého se dostanete tak, že se ve spodním menu přesunete do sekce Alba, kde poté sjeďte úplně dolů a rozklikněte kolonku Skryto.

V případě, že chcete nějakou fotku či video opět zviditelnit tak, aby se zase objevovala v galerii, tak je postup jednoduchý. Stačí přejít do alba Skryto, kde na určitou fotku či video klepněte. Poté opět v levém dolním rohu klepněte na ikonu sdílení (čtvereček se šipkou), kde sjeďte níže a zvolte možnost Odkrýt. Bohužel, album Skryto není žádným způsobem chráněno proti vstupu, například pomocí Touch ID či Face ID. Jedná se tak doopravdy pouze o skrytí, než-li o uzamknutí médií.

Dnes nejčtenější

.