Zavřít reklamu

Apple to s ochranou svých zaměstnanců myslí nanejvýš vážně a při vystavení kritickým situacím, jako je například ta v Číně kvůli koronaviru, to jen dokazuje. Po dlouho očekávaném znovuotevření pěti pekingských jablečných obchodů, jemuž předcházelo několik týdnů váhání a odsouvání konečného data, totiž společnost zavedla plošné testování zákazníků kvůli potenciální nákaze koronavirem. To probíhá především na bázi měření teploty, která je jedním z příznaků této nemoci, a termálního skenování těla.

Koronavirus se stále šíří nezadržitelným tempem, a tak není divu, že vlády i jednotlivé společnosti podnikají poměrně drastické kroky. Měření teploty, které většinou správně indikuje, zda dotyčný nákazou trpí, nebo ne, bylo totiž úspěšně zavedeno na letištích i ve veřejných objektech a jablečné obchody nejsou výjimkou. Na průběh testování si posvítila televizní stanice CNBC a zejména reportérka Eunice Yoon, jež celý proces zaznamenala a potvrdila, že se iniciativy chopil také Apple. Podle jejích slov jsou zároveň obchody omezeny kapacitou a do interiéru je vpuštěna vždy jen malá skupina zákazníků. Tím se má předejít potenciálnímu šíření nákazy v případě, že by test selhal a do prodejny by vstoupil někdo infikovaný. Kromě těchto opatření pochopitelně stále platí omezená otevírací doba, a to od 11 hodin ráno do 18 hodin odpoledne.

Uvidíme, jak se celá situace nakonec vyvine a zda opatření potrvají jen krátkou dobu, nebo se jich Apple bude držet ještě několik následujících týdnů a měsíců. Bezpečnostní regulace se týkají také pracovníků, kteří obdrželi nové instrukce jak čistit zboží a nenakazit se. Jisté tak je, že společnost na ochranu zaměstnanců i zákazníků dbá a raději zvolí opatrnější, strategičtější přístup. Jak moc virus společnost ovlivní je však ve hvězdách, kvůli uzavření několika továren jablečných dodavatelů totiž dochází k nedostatečnému pokrytí poptávky a problém nastal také s výrobou nových zařízení.

Dnes nejčtenější

.