Zavřít reklamu

Šéf Applu Tim Cook v rámci své cesty po Evropě poskytl rozhovor německému deníku Stern, ve kterém otevřel řadu témat od ceny nového iPhonu 11 přes službu  TV+ až po antimonopolní řízení, namířená proti společnosti Apple.

Tvrzení o tom, že by Apple usiloval o monopol, Cook v rozhovoru razantně popřel. V této souvislosti také uvedl, že nabízení aplikací prostřednictvím App Storu nepředstavuje žádné omezení, ale naopak skýtá výhody. Striktní pravidla App Storu totiž zajišťují, že se k uživatelům dostanou nezávadné aplikace s neškodným obsahem. „Zákazníci si u nás kupují dobrou zkušenost, a součástí této zkušenosti je důvěryhodné místo pro nákup aplikací,, které kontrolujeme,“ uvedl, a dodal, že následkem těchto pravidel je také to, že se do App Storu nedostane řada aplikací včetně těch pornografických. „Každý ale může vzít svůj iPhone a k tomuto obsahu se dostat přes webový prohlížeč. Jen ho prostě nenabízíme my sami,“ dodal.

Cook v rozhovoru také vyjádřil své nadšení z toho, že se Applu podařilo nastavit relativně nízkou cenu u nového iPhonu 11, a připomněl, že se ve firmě odjakživa snaží udržet ceny co nejníže. Řeč přišla také na novou streamovací službu  TV+. Tu Cook podle svých slov nepovažuje za konkurenta Netflixu ani jiných podobných služeb. Mnoho lidí podle Cooka využívá více streamovacích aplikací. „My se zkrátka jen snažíme být jednou z nich,“ uvedl.

Tim Cook v rámci své návštěvy Německa zavítal nejen na tradiční Oktoberfest, ale zastavil se také v designérském centru v Mnichově nebo u tvůrců aplikace Blinkist. Při své cestě po Evropě navštívil Tim Cook také Francii, kde se setkal se zaměstnanci studia Ubisoft a Pastagames, a kde také navštívil studenty i profesory polytechnické univerzity v Montpellier. Žádná z jeho návštěv se pochopitelně neobešla také bez návštěvy Apple Storů. Celé znění německého rozhovoru s Timem Cookem najdete zde.

Dnes nejčtenější

.