Zavřít reklamu

Před malou chvílí dal jihokorejský Samsung nový důvod k radosti všem fanouškům ohebných smartphonů. Oficiálně totiž na úplném začátku své akce Unpacked odhalil nový ohebný smartphone Galaxy Z Flip, který by mohl klidně způsobit revoluci na mobilním trhu Nabízí toho totiž skutečně spoustu zajímavého a to za (na ohebný telefon) velmi příznivou cenu. 

Designem nový Galaxy Z Flip připomíná legendární véčkové telefony, které se těšily velké popularitě zhruba před deseti lety. Na rozdíl od nich však u něj nenajdete viditelný pant a hlavně fyzickou klávesnici. Místo toho totiž celou vnitřní stranu zabírá velký 6,7” Infinity Flex AMOLED displej s poměrem stran 21,9 : 9. Zajímavé je, že dle slov Samsungu je displej vyroben z unikátního ultratenkého skla a měl by díky tomu být i velmi odolný. 

“Pant” v telefonu má podle Samsungu díky své propracované konstrukci bez problému odolat zhruba 200 000 ohnutí. Pomoci mu v tom má unikátní systém nylonových vláken uvnitř něj, která z něj mají “odmetat” nečistoty a prach – tedy hlavní strůjce problémů prvního ohebného smartphonu Samsungu, kterým je Galaxy Fold. 

Novinka je ve složeném tvaru poměrně kompaktní, ale hlavně stále skvěle využitelná. Na její vnější straně totiž naleznete kromě fotoaparátů i malý displej pro zobrazování notifikací, ale i základních ovládacích prvků například pro příjem hovorů. Tento displej však dokáže například i zobrazit náhled fotografie vyfocené při zavřeném telefonu ze zadního fotoaparátu, díky čemuž není uživatel nucen pro kontrolu telefon otevírat. 

Velmi zajímavá je u novinka i funkce Multi-Active Window, která umožňuje například zobrazovat na jedné polovině displeje ovládací prvky fotoaparátu, zatímco na druhé hledáček fotoaparátu. Tato funkce lze samozřejmě využít třeba i pro videohovory, kdy na jedné polovině displeje lze vidět protějšek a na druhé pak ovládací prvky aplikace. Tato funkce je samozřejmě nejvyužitelnější v případě, že máte telefon otevřen takříkajíc do L a položený například na stole jako laptop. 

Novinka nabídne dle Samsungu díky 3300 mAh baterii celodenní výdrž baterie, která je v současnosti víceméně standardem chytrých telefonů. Rozhodně se tedy nedá říci, že by v tomto ohledu Z Flip jakkoliv pohořel. Co se pak týče barevných variant, telefon dorazí ve fialové, černé a zlaté variantě, přičemž spuštění prodejů je u něj v USA a Jižní Koreji naplánováno už na tento pátek 14. února. Jeho cena je pak velmi příznivých 1380 dolarů, tedy v přepočtu necelých 32 tisíc korun bez daně a dalších poplatků. V České republice bude novinka začínat na 38 990 korunách. 

Dnes nejčtenější

.