Zavřít reklamu

Představení ohebného smartphonu z dílny Samsungu vyvolalo vloni na podzim vlnu nadšení. Trh se smartphony se totiž stává pomalu nudným a právě podobná novinka by na něj mohla přinést svěží vítr či jej dokonce od základu změnit. Prvotní nadšení však záhy vystřídal smutek. Testovací kousky ohebného Galaxy Fold totiž trpěly mnoha problémy, kvůli kterým se musel Samsung rozhodnout dokonce k odložení prodejů na neurčito. Ani problémy s první generací mu však nebrání ve vývoji generace druhé. 

Takto vypadá Galaxy Fold od Samsungu:

Podle zpráv z Jižní Koreji již má v designu druhé generace Foldu Samsung celkem jasno. Těšit se prý můžeme na 6,7” displej s podporou S Penu. Zřejmě nejzajímavější je však to, že se telefon nebude otevírat a zavírat jako kniha, nýbrž jako například pudřenka či kapesní zrcátko. Zjednodušeně by se tak dalo říci, že Samsung světu přinese zcela novou verzi legendárního “véčka”. 

“Véčkové” novinky bychom se měli podle zdrojů dočkat již v příštím roce, avšak kdy přesně je v tuto chvíli zatím nejasné. Je tedy vcelku pravděpodobné, že její vývoj je již téměř u konce a Jihokorejci u ní dolaďují poslední detaily, které by mohly úroveň tohoto produktu po všech směrech ještě zvýšit.

Kdy se dočkáme Applu?

Samsung není jediným výrobcem smartphonů, který se chce vydat na cestu ohebnosti. Se svou verzí přišel už i Huawei, který svůj model nazval Mate X. Ani Apple v tomto směru alespoň podle mnoha patentů neotálí, což ostatně potvrzují i přední světoví analytici. Podle některých z nich bychom se mohli prvního ohebného iPhonu dočkat dokonce již v roce 2020. Záležet však samozřejmě bude na tom, jak se bude kalifornskému gigantu ve vývoji dařit a zda bude s konečným výsledkem spokojený. Ostatně, nebylo by to poprvé, co by poslal svůj produkt kvůli nespokojenosti k ledu. Vzpomeňme třeba na nabíječku AirPower, kterou svět spatřil již v roce 2017. Na rozdíl od ní by však měl ohebný iPhone pohřeb zřejmě o poznání tajnější. K ukvapenému představení se totiž Apple s ohledem na minulost jistojistě neodhodlá.

Samsung Galaxy Fold

Dnes nejčtenější

.