Zavřít reklamu

Na začátku letošního roku potěšila jablíčkáře zpráva o přidání dlouho očekávané podpory HomeKitu chytrým roletám prodávaným v obchodním řetězci IKEA. Zprvu si sice mohli tuto vychytávku vychutnat jen uživatelé v zahraničí, avšak nyní se již firmware brány TRADFRI podle našich čtenářů rozšiřuje i po Česku. 

K ovládání chytrých rolet je stejně jako u mnoha dalších chytrých produktů potřeba bridge, který zprostředkovává komunikaci mezi nimi, WiFi a mobilními telefony. A právě brána TRADFRI z dílny IKEA nyní dostává v Česku update, jenž přináší podporu HomeKitu a tedy i ovladatelnost chytrých rolet přes aplikaci Domácnost. Update by se měl nainstalovat na bránu automaticky, přičemž jakmile se tak stane, rolety se uživatelům samy objeví v aplikaci Domácnost a to na všech zařízeních, na kterých je přihlášený pod svým iCloudem. 

HomeKit IKEA

Chytré rolety IKEA, které jsou nově kompatibilní s HomeKitem, seženete bez problému i v tuzemských obchodech IKEA a to hned v několika rozměrových variantách. Jejich cena začíná na 2690 korunách a odvíjí se podle rozměrů. K využití chytrých funkcí je nicméně nutné dokoupit bránu TRADFRI za dalších 799 korun. O levnou záležitost se tedy ve výsledku tak úplně nejedná, nicméně pro milovníky chytrých domácnosti je toto řešení i přesto jedno z nejzajímavějších a nejdostupnějších. 

Za upozornění děkujeme našemu čtenáři Jurajovi

Dnes nejčtenější

.