Zavřít reklamu

Zhruba před měsícem překvapila mnohé jablíčkáře zpráva o tom, že iPhony 11 a 11 Pro sledují polohu svých uživatelů i přesto, že mají tuto možnost skrze nastavení deaktivovanou (s výjimkou hlavního vypínače). Apple na tento objev reagoval velmi svižně prohlášením, že využití polohy na pozadí i po jejím zdánlivě úplném zákazu vyžaduje nový ultraširokopásmový čip U1, sloužící například pro lepší AirDrop či kvalitnější navigaci v interiérech, s tím, že i ten bude možné zcela skrze přepínač deaktivovat. A právě tuto možnost začal Apple v nejnovější betě iOS 13.3.1 testovat. 

V nové betě dorazil do nastavení polohových služeb zbrusu nový přepínač s názvem Sítě a bezdrátové sítě, po jehož deaktivaci je čip U1 vypnut. Kromě toho má však alespoň podle systémového upozornění iOS tento přepínač vliv i na funkčnost Bluetooth a WiFi, které nemusí fungovat zcela spolehlivě – respektive na obou technologiích se může deaktivace negativně projevit. Je tedy jasné, že vypnutí se doporučovat nebude. Nicméně pokud bude mít uživatel potřebu své sledování spravovat skutečně důkladně, jeho možnosti se opět slušně rozšíří. 

iPhone 11 Pro screenshot nastavení

V tuto chvíli není zcela jasné, kdy bychom se mohli vydání systému iOS 13.3.1 dočkat. Pokud však bude Apple nyní držet své standardní testovací tempo, kdy bude bety vydávat s týdenním rozestupem, teoreticky bychom se mohli vydání ostré verze dočkat ve druhé polovině února či na jeho konci. Tuto verzi iOS totiž bude Apple velmi pravděpodobně testovat maximálně skrze 6 bet, jelikož se jedná o relativně malý update. Na finální datum si budeme muset nicméně ještě počkat. 

Dnes nejčtenější

.