Zavřít reklamu

Už jsme vás dnes informovali o tom, že se v App Store objevila doposud nepředstavená aplikace File, která se pravděpodobně dostala na povrch nedopatřením cupertinské společnosti. Všiml si toho uživatel Steven Throughton-Smith, který se o to podělil na Twitteru. Ale to není vše, protože ještě na svém profilu upozornil na funkci Drag and Drop, která se objevila v aplikaci Feedback. Vypadá to tedy, že se tato užitečná funkce skutečně bude v iOS 11 pro iPad.

Split View/Drag and Drop je jedna z dostupných přednastavených možností, kterou mohou použít beta testeři pro hlášení chyb. Je zřejmé, že přidání této funkce bylo trochu předčasné, protože Apple bude představovat nové verze svých systémů oficiálně až dnes v 19:00 hodin.

drag and drop

Uživatelé budou moct kopírovat obsah z aktivní aplikace na levé straně obrazovky do druhé aplikace na pravé straně obrazovky, a to pouze přetažením. Urychlí se tak pracovní procesy a sníží se potřeba operací vyjmout, kopírovat a vložit. Uživatelé iPadů tak mohou zvýšit svou produktivitu.

Dokážete si představit, že chcete poslat nějakou přílohu e-mailem, potom si vlevo otevřete soubory s dokumenty, vpravo e-mailového klienta, a dokument pouze přetáhnete z jedné aplikace do druhé?

I když ještě samotný Apple tuto funkci nepotvrdil, je více než pravděpodobné, že se v iOS 11 objeví. Dále Apple na dnešní konferenci WWDC, kterou můžete sledovat zde, představí i hardwarové novinky, jako například nový 10,5palcový iPad Pro.

drag-and-drop

Zdroj: 9TO5Mac

Dnes nejčtenější

.