Zavřít reklamu

Rok se s rokem sešel, datum se pomalu přelilo do další dekády a herní šarvátky zdaleka nekončí. Ač se kolem Vánoc mohlo zdát, že si studio Epic Games dává se svou pravidelnou štědrou nadílkou na čas a své snahy o přebrání hráčů Steamu vzdalo, je tomu právě naopak. Těsně po Novém roce jsme se totiž dočkali opožděného dárku ve formě několika titulů a nejinak tomu je i tento týden, kdy se společnost vytasila s dalším pozoruhodným počinem zdarma.

Herní společnost Epic Games na své fanoušky nezapomněla a po dlouhé odmlka, následované několika hrami zdarma, přispěchala s další nadílkou. Tentokrát se jedná o pozoruhodný titul Sundered ve speciální edici Eldritch, kde se vydáme do temného a nebezpečného světa, kde na nás budou čekat hordy krvežíznivých nepřátel a další příjemné kratochvíle. Koncept překvapí už jen tím, že se jedná o hru z žánru metroidvania, tedy dobrodružných akčních počinů, které otestují vaše reflexy i schopnost se adaptovat. Sundered nabídne kromě bezbřehého vraždění nepřátel i malebnou, ručně kreslenou grafickou stránku, vynikající hudební doprovod a propracovaný příběh, jenž nás zavede až k samotnému Jotunovi. Hra se navíc silně inspiruje u děl Phillipse Howarda Lovecrafta, což samo o sobě značí, že se setkáme tváří v tvář s pořádnými děsy.

Pokud se však bojíte a neradi byste se do temných jeskyní a zákoutí vydávali sami, můžete si vzít na pomoc až 3 další kamarády. Hra podporuje kooperaci, kde můžete porážet bosse s přáteli, objevovat nové lokace, vylepšovat si své schopnosti a zvyšovat svou úroveň. Samozřejmě nechybí pořádný arzenál zbraní a další vychytávky, které vám v boji proti nočním můrám pomohou. Máte-li tedy pro strach uděláno a nebo se chcete vykoupat v krvavé lázni, zavítejte na Epic Store. Ke hraní vám postačí Windows 7, procesor o taktu 1.8 GHz, základní grafická karta o kapacitě 256MB, či macOS X Yosemite, procesor o 2.4GHz a grafická karta Intel Iris 1536. Rozhodně dejte hře šanci, nebudete litovat.

Dnes nejčtenější

.