Zavřít reklamu

Zajímalo vás někdy, jak velká je planeta Země oproti jiným vesmírným tělesům? Chtěli byste vědět, jak moc hluboký je v porovnání Mariánský příkop? Anebo třeba kdo konkrétně byl živý v určitých letech, popřípadě co všechno byste si mohli koupit za jmění Billa Gatese? Chápu, že ne každý si tyto otázky možná pokládá každý den, avšak pokud chcete být zase o kousek vzdělanější, anebo vás třeba zajímá téma nekonečného Vesmíru či krásy oceánů a moří, tak vám určitě přijde vhod tento článek.

Na internetu lze nalézt parádní webovou stránku neal.fun, za kterou stojí Neal Agarwal. Stvořitel této webové stránky se rozhodl sjednotit hned několik zajímavých témat společně s těmi vtipnými či poučnými. Všechna tato témata vložil do rozcestníku na jeho webové stránce a nyní si je může každý uživatel prohlédnout. Mezi nejzajímavější ztvárnění patří například The Deep Sea, kde se můžete podívat na podmořský svět. Celá stránka se ovládá scrollováním dolů, kdy si postupně můžete prohlédnout, jaké ryby a další stvoření žijí v určité hloubce v oceánu. Později se dostanete k dalším milníkům, jako je například nejhlubší místo, kam se kdy dokázal člověk potopit, anebo třeba zóna, kam už nepronikne žádné sluneční světlo. Takto to pokračuje až do hloubky Mariánského příkopu. Druhým skvělým ztvárněním je The Size of Space, kde si můžete prohlédnout, jak velké jsou různé planety či hvězdy v porovnáním s ostatními vesmírnými tělesy a další.

Kromě těchto ztvárnění se na stránce nachází dalších 13 odkazů. V rámci Who Was Alive můžete do políčka vepsat rok, a poté se vám ukáže, kdo v něm zrovna žil. Life Checklist slouží jako jakýsi seznam věcí, které byste za život měli stihnout a v odkazu Speed poté najdete, jak rychle momentálně cestujete napříč Vesmírem. Odkaz Paper vás poté přesměruje na ohýbání papíru, kdy se vám s každým dalším ohybem zobrazí, jak vysoký by papír byl v porovnání s různými vzdálenostmi či objekty. Ve Spend Bill Gate’s Money můžete jednoduše utrácet peníze Billa Gatese a v rámci Baby Map si můžete prohlédnout, kde se zrovna rodí děti.

Dnes nejčtenější

.