Zavřít reklamu

Vánoce jsou pomalu, ale jistě za dveřmi, a pokud jste ještě nezačali s nakupováním vánočních dárků, tak byste si měli urychleně pospíšit. Věřím, že mnoho z nás hledá vánoční dárky skrze vyhledávač Google. Většinou je postup takový, že si na nějakém portálu (třeba zrovna na našem magazínu) najdete určitý vánoční dárek, a poté jeho název zadáte do vyhledávače Google. Vyhledávač si však vyhledanou frázi zapamatuje a v případě, že k vašemu počítači usedne někdo jiný, tak se mu tento výsledek může na Googlu prostřednictvím našeptávání zobrazit. To je samozřejmě nechtěné, a to nejen u vánočních dárků, ale i v ostatních případech, kdy hledáte něco, co se zrovna nehodí vytahovat na veřejnost. Pojďme se společně v tomto článku podívat na to, jak můžete na Macu z vyhledávače Google smazat veškeré záznamy vyhledávání.

Jak na Macu vymazat z prohlížeče záznamy vyhledávání v Google

Na vašem macOS zařízení, tzn. na Macu či MacBooku, otevřete váš primární prohlížeč, na kterém chcete záznamy vyhledávání v Googlu odstranit. Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte na stránky Google.com. Poté v pravém dolním rohu klikněte na tlačítko Nastavení. Zobrazíse rozevírací menu, ve kterém klikněte na možnost Vaše data ve Vyhledávání. Poté, co na tuto možnost kliknete, tak se objevíte na nové stránce. Zde poté sjeďte o něco níže, kde se nachází vaše poslední záznamy z vyhledávání. Pod nimi už pak naleznete dvě tlačítka pro vymazání vyhledávací aktivity. Pokud chcete aktivitu smazat jen z poslední hodiny, tak klepněte na tlačítko Vymazat poslední hodinu. V případě, že chcete smazat veškerou vyhledávací aktivitu od počátku věků, tak stiskněte tlačítko Vymazat veškerou vyhledávací aktivitu. Tuto akci poté stačí potvrdit stisknutím tlačítka Smazat.

Berte na vědomí, že pro vyhledávání vánočních dárků a prohlížení jiných stránek můžete využít tzv. anonymní režim. Pokud jej aktivujete, tak se nebudou do vašeho prohlížeče zapisovat prakticky žádná data v podobě historie prohlížení, historie vyhledávání, apod. Vy poté nebudete muset složitě všechny tyto záznamy ručně mazat. V rámci Safari a Google Chrome lze anonymní režim aktivovat klávesovou zkratkou Command + Shift + N. Ostatní prohlížeče to mají buď stejně, anebo stačí anonymní režim najít v horní liště.

Dnes nejčtenější

.