Zavřít reklamu

Kvalitních her pro více hráčů je na App Storu jako šafránu a jen málokdy se najde titul, který by dokázal zabavit na delší dobu bez toho, aniž byste museli vytáhnout svou platební kartu. Přesto se však jednou za čas objeví výjimka, která se pokusí vytřít hráčům zrak a dát jim naději, že se stále najdou vývojáři, kterým na jejich hrách záleží. Nejinak je tomu i u chystaného EVE Echoes, kde se stejně jako v počítačové předloze podíváme do hlubokého vesmíru a uděláme si výlet do rozmanitých galaxií.

Pokud jste fanoušci MMO her a vesmír vám nikdy nebyl cizí, jistě si vzpomínáte na stařičkou hru EVE: Online, která vyšla již v roce 2003 a stala se pomyslnou kultovní záležitostí. Byť se jedná o relikt minulosti a dávnou vzpomínku, hra kupodivu stále žije a skalní fanoušci se k ní rádi vracejí. Byl však již pomalu čas na změnu, a tak vývojáři ze CCP Games přispěchali s mobilní verzí, která přejímá většinu prvků počítačové předlohy a nabízí srovnatelné možnosti. V EVE Echoes se opět podíváme do hlubokého vesmíru, který má být na poměry mobilní hry nanejvýš rozlehlý a samozřejmě bude nabízet kromě prozkoumávání a těžby surovin také prostor, kde si mohou hráči poměřit síly.

V minulosti jste tu sice již pár pokusů vytvořit legendární EVE pro telefony měli, ale EVE Echoes slibuje jak plnohodnotný zážitek, tak spoustu nových herních mechanik. Není tedy divu, že fanoušci hru vyhlížejí již od loňského roku, kdy internetem začaly kolovat první spekulace. Tvůrci nastínili možnost obchodovat s ostatními, upravovat si svou loď, získávat reputaci a účastnit se obřích bitev, na něž je každý příznivce tohoto univerza jistě zvyklý. Pokud si nicméně chcete hru vyzkoušet již nyní, momentálně pro většinu světa včetně Evropy běží otevřená beta, v níž si můžete jednotlivé prvky otestovat. Máte-li tedy chuť vyrazit do vesmírných dálek, zamiřte na oficiální aplikaci Testflight od Applu a titul si stáhněte. Vydání je zatím v nedohlednu, ale soudě podle dosavadních dojmů hráčů to vypadá, že bychom neměli čekat dlouho.

Dnes nejčtenější

.