Zavřít reklamu

O studiu Alchimia a Crescent Moon jste pravděpodobně nikdy neslyšeli, ale vězte, že se jedná o zkušené a dlouholeté vývojáři, kteří mají s tvorbou her zkušenost a řadí se mezi veterány. Jejich nejnovější počin, Echoes of Aeons, však trvalo stvořit dlouhých 8 let a až nyní se toto RPG ze staré školy konečně odvážilo spatřit světlo světa. Na první pohled nenápadný titul totiž pod povrchem skýtá mnoho zajímavých herních mechanik a především záplavu nostalgie.

Hra Echoes of Aeons je mezi fanoušky indie počinů takovou městskou legendou, o níž všichni ví, ale nikdo netuší zda někdy existovala nebo existovat bude. Naštěstí vývojáři ze studií Alchimia a Crescent Moon konečně po 8 letech prolomili mlčení a pochlubili se tímto RPG ze staré školy, které nabízí nejen retro kabátek a herní mechaniky z přelomu tisíciletí, ale také epický hudební doprovod a především zajímavý příběh. Hra totiž sleduje osud Rinelesca „Rin“ Stellaris a Eldrica Estelliona, dvou hrdinů ve světě zvaném Terra, který se nachází uprostřed hrozné války a je jen na nich, aby zastavili krveprolití. Pochopitelně tak nebude chybět pořádně napínavá zápletka, která zabrousí až do filozofických zákoutí.

Na druhou stranu se však nemusíte bát pomalého tahové souboje, kde jste jednoho nepřítele likvidovali i několik minut. Echoes of Aeons spoléhá na rychlý a frenetický soubojový systém, kde budou hrát prim reflexy a využití nejrůznějších schopností. Zatím to rozhodně vypadá, že se máme na co těšit, a byť vývoj trval neuvěřitelně dlouho, nakonec přinesl své ovoce. Hra se však může pochlubit ještě jednou nespornou výhodou. Mikrotransakce jsou totiž neexistujícím prvkem a po dlouhé době tu máme nezávislou hru, která nespoléhá na zbytečné protěžování peněženek hráčů. Pokud vás tedy tato unikátní hříčka zaujala a nebojíte se vlny nostalgie, zamiřte na App Store a hru si za 129 korun pořiďte.

Dnes nejčtenější

.