Zavřít reklamu

Zatímco poslední dobou jsme informovali zejména o střílečkách a povedených RPG hrách, nyní je čas na brutální izometrickou řežbu, která vám jen tak nedá spát. Pochopitelně nemluvíme o Diablu IV, které Blizzard nedávno oznámil na BlizzConu a zatím nemá přislíbené ani datum vydání. Řeč je totiž o nápadně podobné, ale o poznání temnější akční hře na hrdiny Path of Exile, jež se brzy dočká druhého dílu. Kromě této překvapivé novinky se ale vývojáři podělili i o oznámení, že se hra podívá také na iOS a Mac.

Pokud vám tato hra na motivy Diabla nic neříká, nejspíš nejste sami. Path of Exile totiž vyšlo v roce 2013, tedy krátce po vydání Diabla III, a bohužel byla z velké části tímto gigantem zastíněna. Neustálým přidáváním nového obsahu a doladěním detailů si ale vývojáři získali srdce mnoha fanoušků a nejedna recenze dokonce tvrdila, že je titul v mnoha ohledech kvalitnější než jeho starší bratr. Kromě temné atmosféry, vynikající vizuální stránky a obrovského herního světa totiž Path of Exile nabízí také zajímavý příběh, neopakující se úkoly a spoustu hodin kvalitní zábavy plné kosení tisíců nepřátel a vylepšování svého hrdiny. Prozatím se hry dočkaly kromě PC pouze konzole Xbox One a PlayStation 4, ale tvůrci nezapomněli ani na majitele iOS a Macu, kam se titul brzy s veškerou slávou přiřítí. A stejně jako stolní verze bude samozřejmě plně zdarma.

Studio Grinding Gear Games o potenciálním vydání na mobilní zařízení dlouho mlčelo, ale naštěstí nechtěli tvůrci hráče příliš dlouho napínat a vytasili se konečně s oficiálním oznámením. A ne tak ledajakým, prozrazení vydání totiž proběhlo na konferenci ExileCon 2019 v Aucklandu na Novém Zélandu, kde konec konců studio sídlí. Právě tam se vývojáři pochlubili také s druhým dílem, který však spatří světlo světa až během příštího roku. Zpět však k mobilní verzi, která nás taktéž čeká až v roce 2020. Tvůrci jsou si totiž vědomi většiny nemorálních praktik, kterými se herní společnosti snaží vytáhnout z hráčů peníze, a tak se mikrotransakcí bát nemusíme. Ostatně, sám spoluzakladatel Grinding Gear Games, Jonathan Rogers, je považuje za zlo a mám k nim jak osobní, tak profesní výhrady. V každém případě se máme dočkat plnohodnotného zážitku, a to jak na iOS, tak Macu, kde hra vyjde zhruba ve stejné době jako na mobilní zařízení. Těšíte se na dávku brutality?

Dnes nejčtenější

.