Zavřít reklamu

Jistě si pamatujete na roztomilou kreslenou hříčku The White Door, o níž jsme před pár týdny informovali. Tedy, o adventurách a plošinovkách píšeme pravidelně, avšak tato je speciální jak vizuální stránkou, tak samotným příběhem a filozofickým podtextem, který skýtá. Bohužel neseme špatné zprávy týkající se vydání hry, jenž neproběhne podle plánu, ale odsouvá se na leden příštího roku. Podle vývojářů se vyplatí počkat, díky čemuž se nám dostane do rukou vybroušený titul, který dostojí očekáváním fanoušků.

Je to již nějaká doba, co se vývojáři z Rusty Lake vytasili s jejich nejnovějším počinem, kde se vžijeme do Roberta, jednoho z pacientů psychiatrické léčebny. Hlavní postava trpí amnézií a je jen na nás, abychom poskládali mozaiku dohromady a utvořili si obrázek o tom, co se vlastně stalo a jak se Robert do léčebny dostal. Nebude chybět plejáda logických hádanek, balancování na pomezí reality a snu, či dokonalý kontrast bílé a černé, který celou atmosféru jen umocní. Pochopitelně nepůjde o procházkou růžovou zahradou a celý příběh bude mít až filozofický nádech, jenž vás bude pronásledovat ještě dlouho po dohrání hry. Jedinou nevýhodou je právě odklad, jenž sice umožní vývojářům hru pořádně vyladit, ale zároveň nejspíše zklame fanoušky sledující vývoj titulu.

Adventura The White Door tedy místo původního data vydání spatří světlo světa až 9. ledna 2020, a byť se nejedná o velký posun, oproti konci tohoto měsíce je to přece jen skok. Údajně za odkladem kromě typických zdůvodnění stojí také osobní problémy zaměstnanců, kteří se nemohou na vývoj plně zaměřit. Z tohoto důvodu se studio Rusty Lake rozhodlo vydání neuspěchat a počkat do příštího roku. Uvidíme, zda tento posun vývojářům pomůže dotáhnout hru k dokonalosti tak, aby dosáhla svého potenciálu. Konec konců, po dlouhé době se jedná o originální počin, který by neměl zůstat nepovšimnut. Chcete-li dát The White Door šanci a podobné tituly vám nejsou cizí, zamiřte na App Store a hru si předobjednejte za symbolických 79 korun.

Dnes nejčtenější

.