Zavřít reklamu

Zatímco většinovému počtu hráčů jméno studia nic moc neřekne, milovníci nezávislých titulů pravděpodobně již zbystřili. Vývojáři z Rusty Lake nejsou na herní scéně žádnými nováčky a mají na svědomí například vynikající sérii logických her Cube Escape, která učarovala nejen početné hráčské komunitě, ale také recenzentům. Netrvalo dlouho a tvůrci se vytasili s další hříčkou, tentokrát lehce odlišnou od jejich dosavadní tvorby. Půjde totiž o záhadnou, graficky nenáročnou příběhovou hru, kde nás údajně nemine několik zajímavých zvratů.

The White Door nás zavede do prostředí psychiatrické léčebny, kde se vžijeme do pacienta jménem Robert Hill. Ten trpí rozsáhlou ztrátou paměti a celá hra bude spočívat v tom dozvědět se, co se Robertovi stalo a o co v instituci vlastně jde. Studio nachází až překvapivě velkou zálibu v unikátních, často až zvrácených zážitcích, na které se pochopitelně můžeme těšit i v jejich nejnovějším počinu. Podle všeho tedy nebude vše tak, jak se zdá a naším úkolem bude najít klíč nejen k pacientovým vzpomínkám, ale i tomu proč skončil v léčebně. Samotná hratelnost příliš nezaujme, hra totiž spadá do žánru point-and-click adventur, ale to ani nebyl záměr vývojářů. Stejná tak grafika, jež staví na jednoduchém základu a kontrastu černé a bílé.

Jedinou smutnou zprávou je, že si na The White Door ještě nějakou dobu počkáme. Hra vyjde na PC ke konci roku a nedlouhé poté nás čeká také mobilní verze pro iOS a Android. Přesto zatím tvůrci nespecifikovali přesná data, takže dříve než na začátku příštího roku bychom s vydáním raději nepočítali. Uvidíme, zda Rusty Lake dostojí svému jménu a nabídne nám další pozoruhodný a tajemný zážitek. Jisté je, že tvůrci hodlají hru obohatit o několik nových herních mechanik a slibují doposud nejkomplexnější příběh, tudíž se máme na co těšit.

Dnes nejčtenější

.