Zavřít reklamu

Od začátku tohoto týdne jsme vás postupně informovali o zajímavých informacích, které se týkají společnosti Adobe. Ta totiž pořádá konferenci Adobe MAX, na které došlo mimo jiné například k oficiálnímu vydání Photoshopu pro iPady. Kromě představování nových a aktualizovaných produktů nechybí každoročně také část Sneaks, o jejíž hostování se letos zasloužil spisovatel a komik John Mulaney. Sneaks je jakási část konference, ve které mohou diváci sledovat nové funkce, které Adobe v budoucnu přidá do svých programů. Samozřejmě se zde také občas objeví experimentální funkce, které se čas od času v programech ani nikdy neobjeví, což je velmi zajímavé. Letos Adobe v rámci Sneaks představilo celkem 11 různých funkcí, což je o jednu více, než minulý rok. Pojďme se společně na tyto funkce podívat.

All In

Jedná se o funkci, která využívá strojové učení k přidání osob do jiné scény. Funkce All In by měla zvládnout z jedné scény vzít postavu, a poté ji přesunou na scénu druhou. To se může hodit především tehdy, kdy jeden fotograf fotí skupinovou fotografii a chce být také její součástí. Funkce All In jej dokáže jednoduše přemístit na jinou scénu.

Sound Seek

Pokud se v audiu nachází nějaké opakující se nechtěné zvuky, tak je Sound Seek jednoduše identifikuje a jedním kliknutím odstraní z celé stopy. Funkce Sound Seek by měla být schopná odstranit například zvuk „uuuh“, se kterým se často setkáváme u různých komentátorů a podobných lidí, kteří ním vyplňují čas, když neví, co říct.

Sweet Talk

Animování obličeje nějaké postavy, například ve hře, je vcelku složitou záležitostí. Potřebujete k tomu 3D snímače, které dokáží převést emoce a pohyby pusy do digitální podoby. Funkce Sweet Talk by měla umět v každé fotografii, ilustraci, či obrazu najít obličej, a poté do něj automaticky vložit pohyby pusy při mluvení bez zásahu uživatele.

Pronto

Na základě technologie Adobe Areo lze vytvářet předměty v rozšířené realitě jednoduše klidně i na iPadu. Pronto umožní umělcům zaznamenat video, a to poté převést do rozšířené reality, aby si onen objekt mohl zobrazit kdokoliv.

Image Tango

Tato funkce zvládne jednoduše do fotografie přidat textury jediným kliknutím myši, čímž dojde k vytvoření úplně nové fotografie. Image Tango může být také využito na rychlé testování několika textur na jednom objektu.

Fantastic Fonts

Díky Fantastic Fonts by měli být schopni uživatelé využívat písma úplně novým způsobem. K dispozici jsou samozřejmě základní funkce, jako je například tučné písmo, avšak tímto ani zdaleka nekončí. Pomocí akcelerometru iPhonu či iPadu může být písmo díky Fantastic Fonts animováno – jednoduše dokáže z klasického písma udělat písmo „živé“.

Go Figure

Technologie Sensei od Adobe dokáže transformovat pohyb člověka z videa do animace. Ve videu se mohou identifikovat ruce, nohy a tělo až 18 lidí zároveň. Tohle trasování pohybu lze pak jednoduše převést do jakékoliv animace. Jedná se o podobnou technologii, jaká se využívá u motion capture (zachytávání pohybu), avšak v případě Go Figure nepotřebujete jiný zvláštní hardware.

Light Right

Pomocí Photoshopu může být světlo fotografie upraveno tak, aby se úplně změnil nádech scény. Algoritmy jednoduše identifikují geometrii fotografie, a poté umožní, aby se sluneční svit na fotografii přemístil. Podle toho, kam světlo svítí, se také upraví stíny, teplota fotografie a další. Stejným způsobem by Light Right měl fungovat i u videí.

Awesome Audio

Pokud máte nějakou nahrávku, ve které lze slyšet šum na pozadí, anebo jiné rušivé zvuky, můžete je technologií Adobe Sensei v rámci Aweome Audio odstranit. Vě většině případech trvá konkurenčním programům odstraňování nechtěných zvuků několik dlouhých hodin, avšak Awesome Audio to zvládne o mnoho rychleji.

Glowstick

Funkce Glowstick by se měla stát součástí Illustratoru a měla by umět ze všech čar a tvarů vytvořit zdroje světla, společně s vytvořením stínů. Světla a stíny by se měly projevit jediným kliknutím, čímž by došlo samozřejmě také k ovlivnění ostatních objektů a tvarů na obrázku.

About Face

Tato funkce by měla být schopna zjistit, zdali byla určená fotka už někdy upravována v postprodukci, či jiným způsobem. Nástroj About Face by měl být minimálně schopný určit, na kolik procent si myslí, že byla fotka upravena. Zároveň zobrazí mapu všech potencionálně upravených pixelů.

Dnes nejčtenější

.