Zavřít reklamu

Když společnost Adobe přešla z takzvaného balíčku Creative Suite na Creative Cloud, mnoho lidí se začalo ptát, co se stane v případě, kdy nebudeme mít přístup k internetu a přesto budeme chtít pracovat s aplikacemi od Adobe. Zeptal jsme se tedy toho nejpovolanějšího, Toma Krchy přímo ze společnosti Adobe, se kterým jste si již mohli přečíst rozhovor například zde. Tom nám vysvětlil, že přístup k internetu není pro práci s Creative Cloud vůbec potřebný, ostatně přečtěte si sami co Tomáš říká na práci s Adobe Creative Cloud.

Ahoj Tome, prosím tě zkus našim čtenářům vysvětlit, co se stane, když se rozhodnou předplatit si na měsíc Adobe CC, jak to probíhá a co si vlastně nainstaluji do počítače a jaká část je online.

Ahoj Romane, všechny aplikace jsou desktopové, čili beží na straně uživatele a ne v prohlížeči, v této části se nic nemění – z tohoto hlediska se jedná spíš o membership. Cloud je naopak spíš volitelné rozšíření než nutnost. Je možné využívat 20 GB file storage, na ploše je volitelně složka, která je připojená ke Cloudu a synchronizuje soubory, které je možné sdílet se zákazníky a ti mohou soubory komentovat, vidí metadata jako použité barvy, velikost a rozlišení a další důležité informace, zákazníci nebo lidé co dělají review se kterými soubor nasdílíte však již CC účet nepotřebují. Součástí Cloudu je i přístup k velké databázi profesionálních fontů z Typekit.com a uživatel tak získá licenci na fonty za desítky tisíc dolarů.

Co se stane když budu na té nejhorší možné stezce odvahy, tedy bez internetu, mohou pracovat?

Ano, aplikace nevyžadují přístup k internetu. Jednou za 99 dní si jen pingnou servery Adobe a zjistí stav licence. V případě měsíčního předplatného jednou za 30 dní. Tady bych jen dodal, že i v případě ročního modelu platí uživatel stále na měsíční bázi – čili nemusí zaplatit na rok dopředu.

935468_159869194187683_1577381680_n

Dnes nejčtenější

.