Zavřít reklamu

V jablečné společnosti se od odchodu hlavního designéra Jonyho Iva hrají škatulata a za posledních několik měsíců došlo k poměrně razantním strukturálním i personálním změnám, které vyústily v odchod dalších zaměstnanců a příliv nové krve. To však nebylo jediné střídání stráží, které v Applu proběhlo. Obměny se dočkalo také oddělení managementu, které může z velké části slavit. Několik výkonných ředitelů bylo totiž povýšeno a zároveň jim byly uděleny vyšší pravomoce.

V posledních pár měsících jsme informovali o nespočtu náhlých odchodů, které se nenesly v příliš optimistickém duchu. Naštěstí tentokrát přinášíme samé dobré zprávy, minimálně tedy pro oddělení managementu, jehož zastupitelé se dočkali povýšení. Štěstí měl například Paul Meade, který se vypracoval na viceprezidenta hardwarového inženýrství. Doposud dohlížel především na vývoj headsetu pro rozšířenou realitu a zodpovídal za technickou stránku zařízení. Ochuzen o vyšší post nebyl ani Jon Andrews, jenž se stal viceprezidentem softwarového inženýrství a v minulosti úzce spolupracoval s Craigem Federighim. Pokud pomineme nejzvučnější jména, svých patnáct minut slávy si užil také Gary Geaves, který si vysloužil pozici viceprezidenta pro akustiku a podílel se na zvukové technologii pro HomePod a sluchátka AirPods. Jablečná společnost nezapomněla ani na Kaiann Drance, jíž můžeme znát z pódia, kde během Apple Keynote prezentovala nové funkce a zařízení. Kaiann se stala viceprezidentkou marketingu a hrála důležitou roli zejména při propagaci iPhonu.

Zatím se jedná o slušný výčet zaměstnanců a je vidět, že Apple v tomto ohledu nezahálí. Do společnosti se navíc vrátil Bob Borchers, který bude stát po boku Kaiann jako viceprezident marketingu a rozhodně se nejedná o nezkušeného nováčka. V letech 2005 až 2009 figuroval jako hlavní tvář iPhonu a stál za několika reklamními kampaněmi, které jablečný telefon v počátcích provázely. Po svém odchodu před deseti lety si vyzkoušel například práci v Dolby a Google, ale nakonec Boba cesta zavedla zpět do Applu. Tentokrát si vezme na paškál zejména iOS, iCloud a marketing týkající se bezpečnosti a soukromí uživatelů. Uvidíme, zda povýšení čtyřech zaměstnanců a příchod jednoho staronového věští konec několik měsíců trvajících škatulat, nebo nás čekají další změny.

Dnes nejčtenější

.