Zavřít reklamu

Dlouhé měsíce spekulací o bezdrátových sluchátkách z dílny Amazonu včera ve večerních hodinách skončily. Společnost Jeffa Bezose totiž tento produkt spolu s dalšími čtrnácti hardwary představila na své tiskové konferenci a naznačila tak, že o hardwarové produkty se bude zřejmě v budoucnu zajímat daleko více než doposud. Zda dokáží silným hráčům na trhu zavařit či nikoliv se ukáže až podle prvních reakcí uživatelů v následujících týdnech, avšak vzhledem k poměrně úsměvnému přešlapu viceprezidenta hardwaru a služeb Dava Limpa ze včerejšího večera to s jejich konkurenceschopností zřejmě až tak horké nebude a svět se budou chtít zaujmout především cenou. 

Jeden by si myslel, že o hardwarové produkty – byť zatím veřejnosti nedostupné – nebudou mít přední představitelé společnost, které za nimi stojí, nouzi. Minimálně v případě Amazonu to ale asi tak úplně pravda není. Po včerejším představení sluchátek Echo Buds, které mají být přímou konkurencí Apple AirPods, se právě Dave Limpa, který se prezentace produktů sám zúčastnil, dostavil k rozhovoru o novinkách se zpravodajci z Bloombergu. A hádejte, jaké sluchátko měl při zodpovídání otázek v uchu. Pokud si myslíte, že Echo Buds, mýlíte se. Dave se totiž podle všeho stále raději spoléhá na AirPody, jelikož jeden z nich měl zastrčený v uchu, což dokazuje i fotografie pořízená během rozhovoru. U muže stojícího v čele firmy, která představila sluchátka dle svých vizí a slov konkurenceschopná pro AirPods, je tento krok vcelku zvláštní. Přeci jen, dokážete si představit třeba Tima Cooka po Keynote, na které Apple ukázal iPhony 11, jak v rozhovorech s novináři sahá po Samsungu Galaxy Note 10?

Jeden z šéfů Amazonu s AirPodem v uchu

Dave rozhodně není prvním ani posledním člověkem, který se podobného přešlapu dopustil. V posledních měsících jsme byli hned několikrát svědky například zveřejnění vychvalovacích statusů na sociálních sítích na určité telefony ze smartphonů přímé konkurence, či televizního vystoupení ambasadorky Samsungu, která místo něj používala iPhone. V tuzemsku pak zajisté naprostá většina z nás pamatuje úsměvný přešlap Jaromíra Jágra, který se jakožto ambasador Huawei fotil po tréninku na iPhone. To sice později omlouval tím, že má dva smartphony, avšak posměšky na jeho účet i účet Huaweie tím neukončil. Nechme se tedy překvapit, kdo vše podobně přešlápne v budoucnu. 

Dnes nejčtenější

.