Zavřít reklamu

Apple pokračuje v rychlém servírováním aktualizací. Před pár dny jsme mohli na svých iPhonech spatřit aktualizaci na iOS 13.2, a to pouhých několik týdnů po uvedení iOS 13. Jde tak vidět, jak důmyslně se jablečná společnost o svůj systém stará a snaží se přinést zákazníkům co nejlepší zážitek s používání. Apple obecně vždy říká, že novější iOS je šetrnější k baterii a zvyšuje plynulost celého systému. Je tomu ale tak?

Youtube kanál iAppleBytes opět porovnal plynulost systémů iOS 13.1.3 a 13.2 na iPhonech 6s, 7, 8 a XR. Test je jako vždy klasický. Jde o souběžné spouštění aplikací a porovnávání rychlosti jejich otevření a minimalizování. U iPhonu 6s si můžeme ihned všimnout, že se zapnul systém o několik vteřin dříve. Už to nám může ledacos napovědět. Apple News se například otevřelo o vteřinu rychleji, podobně také Instagram. Jde vidět, že starším zařízením nový iOS svědčí a uživatelé se rozhodně nemusí bát aktualizace. Obdobná situace nastává i u iPhonu 7, máme zde rychlejší naběhnutí systému a půlvteřinové zrychlení otevírání některých aplikací. Především jde tedy o aplikace třetích stran. Je třeba ale říct, že půlvteřina k dobru byla u iOS 13.1.3 při otevírání Youtube.

Operační systém u iPhonu 8 naběhl opět rychleji na iOS 13.2. U otevírání aplikací je zde výsledek velmi vyrovnaný. Rozdíly jsou v řádu několika setin vteřin. Občas ve prospěch nejnovější verze iOS, občas ve prospěch iOS 13.1.3. Rozdíly tedy téměř nepoznáte. Jak ale asi správně hádáte, nejméně viditelný rozdíl je u iPhonu XR s čipem A12 Bionic. Zde opravdu najde rozdíly jen zarytý puntičkář. Systém je totiž bleskový na obou systémech. Opět jde tedy vidět, že Apple drží slovo a svůj iOS 13 zrychluje. Nejviditelnější je zrychlení u starých modelů, což je přesně to, co každý uživatel ocení. Obrázek na test si můžete udělat sami. Pod článkem se nachází video.

Dnes nejčtenější

.