Zavřít reklamu

V uplynulých týdnech jsme již mnohokrát slyšeli o tom, že se dvěma letos představeným iPhonům daří v prodejích velmi dobře. Jednat se mělo konkrétně o modely 11 a 11 Pro, přičemž ten první dokonce nutí Apple k poměrně razantnímu navyšování jeho výroby. Naopak největší iPhone 11 Pro Max v prodejích zatím očekávání nenaplnil a jeho výrobu musel Apple utlumit. Tyto kroky dnes potvrdily zpravodajci z DigiTimes a přidali další zajímavé podrobnosti. 

Podle zdrojů DigiTimes měl Apple zvýšit výrobu iPhonu 11 o velmi slušných 15 %, což by mu mělo zajistit bezproblémové pokrytí velmi silné poptávky. Naopak v případě iPhonu 11 Pro Max měl utlumit výrobu o 5 %, jelikož se neprodávají tak, jak očekával. To však nemusí nutně znamenat, že se prodává špatně. Mnohem pravděpodobnější je spíš to, že zkrátka nenaplnil obrovská očekávání vycházející z loňského úspěchu iPhonu XS Max, na který měl 11 Pro Max alespoň podle Applu pompézně navázat. To se však zřejmě tak úplně nepovedlo. 

LCD stále ve hře?

Úspěch iPhonu 11 je dle DigiTimes dokonce tak velký, že by mohl ovlivnit plány Applu na modelovou řadu iPhonů pro rok 2020. Předpokládalo se, že v té už se LCD model iPhonu nepředstaví a všechny telefony tak nabídnou prémiový OLED displej, avšak jelikož LCD stále táhne, uvažuje Apple podle zdrojů nad odložením svého záměru. Díky tomu by tak nabídl i v příštím roce aktuální verzi levného telefonu, což by mu mohlo prodejně velmi pomoci. Naopak trojice drahých iPhonů s LCD displeji doplněná o levný iPhone SE 2 by až takové prodejní zázraky způsobit nemusela.

Dnes nejčtenější

.