Zavřít reklamu

Jen málokdo by si Mac spojoval s hrami. Konec konců, stolní počítač i MacBook od Applu jsou dělané spíše pro práci a není divu, že se většina her vycházejících na Steam objeví v ekosystému Applu buď až po delší době, nebo vůbec. Přesto to vypadá, že se vývojáři ze studia Square Enix rozhodli fanoušky na této platformě potěšit. Přišli totiž s oficiálním vydáním definitivní edice Shadow of Tomb Raider, kterou uživatelům Macu slibují již přes rok.

S hrami na Mac není nikdy lehké. Tvůrci ohledně vydání často mlží, slibují vydání přehnaně brzy a příznivcům dané hry tak nezbývá nic jiného, než tajně doufat v zázrak. Ten naštěstí potkal fanoušky Shadow of Tomb Raider, kteří na odhalení data vydání čekali více než rok. Vývojáři ze Square Enix se totiž konečně rozhoupali a oznámili den, kdy si povedený titul zahrají i uživatelé macOS. Ten připadl na 5. listopadu, kdy bude hra zpřístupněna v oficiálním obchodu Feral Interactive, tedy vydavatelství, jenž za vydáním portu stojí. Naštěstí půjde o takzvanou definitivní edici, to znamená, že hráči dostanou přístup ke všem sedmi DLC, včetně dodatečných zbraní, skinů a schopností. Samotná hra se samozřejmě nebude jakkoliv lišit od původní verze.

Co se samotného příběhu týče, tentokrát se s Larou podíváme do říše Mayů, kde budeme za úkol zvrátit blížící se katastrofu. Nebude chybět nádherné prostředí Jižní a Střední Ameriky, Amazonský prales a ztracené město Paititi. Pokud však sledujete herní sérii Tomb Raider delší dobu, jistě vás pár spoilerů neminulo. Nezbývá tedy než doufat, že se tímto trendem inspirují i ostatní vývojáři a jablečná platforma se dočká dalších velkých titulů, které si prozatím mohli užívat pouze hráči na Windows. Na závěr ale potěšíme i majitele Linuxu, hra totiž vyjde kromě macOS také na tento často opomíjený systém. Pokud vás tedy definitivní edice Shadow of Tomb Raider zaujala, neváhejte zamířit do oficiálního obchodu a hru si za 59.99 dolarů, v přepočtu necelých 1400 korun, pořídit.

Dnes nejčtenější

.