Zavřít reklamu

Kvalitních logických a puzzle her, které stojí za zmínku je jako šafránu. Přesto se čas od času najdou výjimky a zatímco nedávno jsme tu měli povedenou, východem inspirovanou roztomilou hru Takoway, dnes se podíváme na zoubek počinu jménem Vestigium, jenž si vzali na paškál vývojáři z Crevasse Games a Tepes Ovidiu. Ten nabízí poměrně unikátní pohled na tento žánr a nechybí mu ani filozofická hloubka, spjatá se samotným příběhem.

Ve hře se totiž vžijeme do role dívky Qirie, jejíž zemi napadla záhadná choroba a jen ona může zachránit tamní obyvatele. Ihned se tedy vydává na dlouhou výpravu za nalezením léku, jež nás zavede na poklidné ostrovy, zasněžené vrcholky hor i rozsáhlé planiny. Herní prostředí je vskutku rozmanité a nejednou se přistihnete, že si místo plnění aktuálního úkolu prohlížíte okolní scenérii nebo prozkoumáváte okolí. Na hráče totiž čeká 45 ručně vytvořených úrovní, kde bude vaším jediným úspěšně level pokořit a posunout se do další části. To ale nebude tak jednoduché, titul staví na logických prvcích, a abyste se dostali dál, musíte si zapamatovat cestu, kterou vám hra na několik sekund vyznačí.

K dispozici budete mít také několik karet, které budete vykládat podle toho, jakým směrem se chcete dát. Jedná se o poměrně netradiční herní mechaniku, jež však nemá za cíl vás frustrovat, ale spíše vám pomoci se odreagovat. Alfou a omegou hry je pomalé tempo, poklidný hudební doprovod a příjemný, očím lahodící vizuální stránka, jež zaujme především svou barevností a kontrasty. Titul zároveň hraje na uměleckou notu a příběh samotný vás má donutit uvažovat a filozofovat nad smyslem. Pokud tedy holdujete pozoruhodným, v mnoha aspektech unikátním hrám, Vestigium je přesně pro vás. Navíc hra vychází již dnes, tedy 25. září, na App Store, kde si ji můžete pořídit za symbolických 49 korun.

Dnes nejčtenější

.