Zavřít reklamu

Nové iPhony se k prvním zákazníkům dostaly už v pátek. Přes víkend tedy byla spousta času na jejich detailní prozkoumání. Zároveň se dovídáme různé podrobnosti, které Apple při své keynote nezveřejnil. Jednou takovou je i nový hybridní softwarový a hardwarový systém, který by měl lépe spravovat výkon zařízení.

Apple ve svém dokumentu pro Apple podporu tvrdí, že systém pro správu baterie je daleko vyspělejší než u předchozích modelů. Tím chce společnost říci, že výkon nových iPhonů celé řady 11 bude zachován i při přirozeném stárnutí baterie. Není samozřejmě žádnou novinkou, že časem vlivem stárnoucí baterie může dojít i ke snížení výkonu celého zařízení. To se může projevit například pomalejším spuštěním aplikací, nižší hlasitosti reproduktoru nebo nižší snímkovou frekvencí.

Jistě vám v minulosti neunikla kauza ohledně zpomalování starších iPhonů, u kterých mohla údajně stárnoucí baterie udělat pěknou neplechu. Do dnešního dne je tato kauza předmětem několika soudních sporů, neboť uživatelé mají za to, že je Apple chtěl tímto nekalým způsobem donutit upgradovat na novější zařízení. V reakci na celý problém tedy Apple vydal iOS 11.3, ve kterém přišel s funkcí Kondice baterie. Apple doporučuje baterii vyměnit, pokud hodnota Kondice baterie klesne pod 80 %. Dobrou zprávou je, že až se tak stane u iPhonů 11, 11 Pro a 11 Pro Max, žádnou změnu výkonu by uživatel neměl pocítit. Logicky se ale sníží výdrž zařízení na jedno nabití, k výměně baterie se tedy bude muset uživatel stejně časem uchýlit.

Dnes nejčtenější

.