Zavřít reklamu

Legendárna hudobná značka TDK stojí za množstvom audiopríslušenstva pre dnešné telefóny, a výnimkou nie je ani Apple iPhone. Práve ten, spolu s prehrávačmi iPod, je dôvodom, prečo sa mnohé dnešné spoločnosti snažia poskytnúť čo najefektívnejší prístup k posluchu hudby, ktorú máte najradšej. Práve preto sa dnes stretávame s reproduktorom TDK Wireless Charging Speaker Q35, ktorý neponúka iba bezdrôtové streamovanie hudby, ale aj „One more thing“.

Tou vecou je bezdrôtové nabíjanie. Víziou TDK pri reproduktore Q35 bolo poskytnúť bezdrôtový reproduktor a dokovaciu stanicu. Spoločnosť zobrala tieto slová doslovne a vďaka tomu splnila svoj plán na 100%. Vďaka absencii docku sa stretávame s veľmi čistým dizajnom kocky s oblými hranami. Ovládacie prvky sú samozrejmosťou a preto na prednej strane reproduktoru nájdeme klasické hlasitostné otočné koliesko, ako aj dve ďalšie tlačítka určené na nastavenie určitého efektu. Pokiaľ by ste hľadali na vrchnej strane akúkoľvek zmienku o docku, ostanete sklamaní. Na vrchnej strane totiž nájdeme iba matnú prázdnu plochu, vďaka ktorej je možné bezdrôtovo nabíjať váš iPhone. K tomu poslúži dodatočný kryt, do ktorého je potrebné telefón zasunúť a položiť na vrch reproduktoru, čím spustíte indukčné nabíjanie.

Nabíjať treba však aj samotný reproduktor. TDK Q35 ponúka vstavanú batériu, ktorá dokáže prehrávať hudbu cez Bluetooth po dobu 6 hodín. Za slabšou výdržou môže stáť aj použitie technológie Bluetooth 2.1, na druhú stranu tento štandard je ešte dnes využívaný veľkým množstvom zariadení, vrátane iPhone 4. Medzi portami je možné nájsť USB port na nabíjanie a 3,5-milimetrový audio jack. Čo celkom zarazí, je váha. Reproduktor je celkom malý, pri rozmeroch 15 x 15 x 15 cm však zarazí jeho váha. Reproduktor váži rovné 2 kilogramy, vďaka čomu môže v kurióznych situáciách poslúžiť na posilňovanie.

Aký zvuk poskytuje tento miniatúrny prístroj? Vzhľadom k jeho rozmerom môžem povedať, že veľmi dobre! Q35 ukrýva na každom rohu jeden reproduktor, vďaka čomu je veľmi ľahko docielený 360-stupňový zvuk. Ten poteší najmä v prípade, že nechcete mať reproduktor zrovna pri stene ale chcete ho položiť napríklad do stredu miestnosti. V takom prípade máte postarané o to, že sa do každého smeru dostane rovnako kvalitný zvuk. Ale ani tento prístroj nie je vhodný na počúvanie všetkých žánrov a tak sa im treba prispôsobiť. Všetko pritom závisí od hlasitosti – pokiaľ chcete počúvať napríklad Phila Collinsa alebo pokojnú hudbu, určite odporúčam počúvať skladby na nižšej hlasitosti. Iba tak docielite efekt detailného zvuku, pri ktorom počujete absolútne všetky tóny. Na druhú stranu, tieto 2-wattové reproduktory je možné použiť aj na prehrávanie s vyššou hlasitosťou, tu sa však viac hodí počúvať tanečnú, či inú elektronickú hudbu. Nakoniec si môžete hudbu prispôsobiť aj manuálne a k tomu poslúži ovládací panel na prednej strane. Ako som už spomínal vyššie, okrem štandardného kolieska na zmenu hlasitosti tu nájdeme aj tlačidlo, ktorým sa aktivuje ekvalizér. Presnejšie je možné zmeniť výšky a basy u skladieb, presne ako v prípade recenzovaného TDK Boombox A73.

IMG_4953

Čo dodať na záver? Kombinácia bezdrôtovej nabíjačky a bezdrôtového reproduktoru je určite zaujímavá a dáva užívateľom iPhone náhľad toho, čo by mohol Apple v budúcnosti implementovať do svojich produktov. Bezdrôtový reproduktor v záujme zachovania kompatibility využíva Bluetooth 2.1, ten sa však podpíše aj o výdrž batérie. Tá na jedno nabitie dokáže prehrať približne 6 hodín hudby, potom je potrebné ju znova nabiť dodávaným káblom. Zvuk sám o sebe poteší hneď niekoľkokrát. Okrem toho, že je možné zvuk streamovať cez Bluetooth, štvorica reproduktorov sa postará o vysokokvalitný zvuk a zároveň o 360-stupňový priestorový zvuk, vďaka čomu sa k vám dostane hudba v rovnakej kvalite bez ohľadu na to, kde sa práve v miestnosti nachádzate. Ideálne je tak vhodné umiestniť prístroj do stredu miestnosti, odkiaľ môže svoj priestorový cieľ naozaj splniť. Okrem tohto všetkého je reproduktor odolný voči striekajúcej vode, čím spĺňa certifikát IPX3. Cena produktu? 299€.

IMG_4950

Dnes nejčtenější

.