Zavřít reklamu

Přestože nás od zahájení prodejů letošních iPhonů dělí ještě více než den, na internetu už se začínají objevovat skutečně zajímavá videa od uživatelů, kterým se již dostaly novinky jakýmkoliv způsobem do rukou. Díky nim si tak můžeme užít kromě unboxingů mimo jiné i první rozebrání iPhonu 11 Pro Max, díky kterému si můžeme udělat vcelku dobrý obrázek o tom, jak vypadají jeho vnitřní komponenty.

Video, které se objevilo na youtubovém kanálu DChannel, pochází z Vietnamu a je na něm rozebírán kokrétně iPhone 11 Pro Max ve zlaté barvě. Jakmile je telefon “otevřel”, okamžitě si můžeme všimnout velké baterie ve tvaru písmene L, který je jednokusová, na rozdíl od “elkových” baterií poskládaných z více buněk u iPhonu XS Max. I díky tomu tak její kapacita narostla oproti loňským modelům zhruba o 20 %, onkrétně z 3174 mAh na 3939 mAh. Na nárůstu se však kromě konstrukční změny baterie zcela určitě podílí i její “ztloustnutí”, které je při porovnání s baterií z iPhonu XS Max viditelné na první ohled.

Pozornost si zaslouží i logická deska telefonu, která též změnila mírně tvar a již není jako vloni výrazně do tvaru písmene L. Naopak se tvarově navrátila k deskám z dřívějška – tedy ke klasickému obdélníku, což ostatně naznačovaly i úniky před představením tohoto modelu. Desky na nich však byly v porovnání s touto ještě o něco větší, takže je možné, že se jednalo spíše o prototypy, na kterých si Apple potřeboval otestovat určité prvky. Poměrně zajímavý je i pohled na modul fotoaparátu, který se designově velmi podobá modulu z iPhonů XS, avšak samozřejmě u něj naleznete o jeden objektiv navíc. Naopak modul pro Face ID se u letošních iPhonů 11 změnil relativně dost a již není tak robustní jako v minulosti. Apple si tak možná začíná zlehka prošlapávat cestičku ke zmenšení výřezu, kterého bychom se měli dočkat příští rok na podzim.

Na detailnější rozbor novinky z dílny iFixit si sice budeme muset ještě pár dní počkat, i tento však bohatě stačil na poodhalení některých zajímavostí, které vrtaly mnohým jablíčkářům v hlavách. Bohužel jsme se však nedočkali například potvrzení či naopak vyvrácení teorie o zanechání hardwaru pro obousměrné bezdrátové nabíjení, které Apple deaktivoval softwarově kvůli jeho neuspokojivým výsledkům. To vše nám však potvrdí právě iFixit.

Dnes nejčtenější

.