Zavřít reklamu

Týdenní kolekci už máme sice za sebou, ale to neznamená, že by měla tato pravidelná rubrika jakkoliv uvadat. Právě naopak, herní společnost Epic Games se totiž vytasila s dalším povedeným titulem, který by měl zapůsobit především na milovníky hororu a temné atmosféry. Na pořadu dne je totiž hororová adventura Conarium, jež si nebere servítky a nažene hrůzu i těm, kteří jsou na podobné kousky dávno zvyklí. Pokud se tedy nebojíte, zbystřete.

Titul Conarium je sice již staršího data, konkrétně oslavil druhé výročí, ale zraje jako víno a jeho kvalita tím rozhodně neztrácí. Za hrou totiž stojí vývojáři ze Zeotrope Interactive, kteří mají s podobnými hrami zkušenosti a na herní scéně nejsou žádnými nováčky. To se konec konců podepsalo jak na grafickém vizuálu, jenž evokuje tísnivý pocit a nepříjemnou husí kůži sám od sebe, tak na příběhu. Ten se silně inspiruje legendárním Lovecraftem a sleduje životní osud čtyř vědců, kteří pokouší Matku přírodu a zahrávají si se silami, s nimiž by si v žádném případě zahrávat neměli. Titul čerpá konkrétně z knihy V horách šílenství, v angličtině At the Mountain of Madness, jež je hodnocena jako jedna z autorových nejlepších počinů.

Vás po probuzení na základně kdesi v antarktickém Upuautu nečeká nic jiného než prozkoumávání okolí, sbírání střípků svých roztroušených vzpomínek a bádání s cílem zjistit, k čemu slouží pozoruhodný předmět, jenž hned v úvodu hry ležel vedle vás. Většina expedice je pochopitelně mrtvá a je jen na vás odhalit děsivé tajemství, které v ledové pustině číhá. Na lekací scény si tvůrci příliš nepotrpí, očekávejte spíše plíživé napětí, stísněný pocit z neznáma a nikdy nekončící paranoiu dávající najevo, že vás může sledovat něco ukrytého ve stínech. Pokud dáváte přednost titulům, u nichž váš srdeční tep nepřekročí hodnotu 100 úderů za minutu, jste na špatném místě. Máte-li ale slabost pro hororové adventury, při nichž se budete bát byť jen otočit, zavítejte na oficiální stránku hry a vrhněte se do temného světa Lovercrafta. Stačit vám k tomu bude Windows 7, procesor Intel Core i3 s taktem 3,6 GHz, 6 GB RAM, grafika NVIDIA GeForce GTX 480/570/670, ATI Radeon HD 5870/5850 a úložiště 8 GB. 

Dnes nejčtenější

.