Zavřít reklamu

Počátkem tohoto týdne jsme vás informovali o požadavcích, které společnost Apple vznesla na vývojáře aplikací v souvislosti s blížícím se příchodem plné verze operačního systému iOS 13. Vývojáři musí nejpozději od 20. dubna příštího roku začít k tvorbě svých aplikací používat iOS 13 SDK. Nyní Apple přišel s podobnou výzvou pro vývojáře watchOS aplikací.

Souvisejíci

V nejnovějším příspěvku na své stránce, věnované vývojářům, Apple vývojářům připomíná, že s příchodem operačního systému watchOS 6 mohou konečně své aplikace přinášet uživatelům prostřednictvím watchOS App Storu přímo na Apple Watch. Ke stažení aplikací pro své hodinky už tedy uživatelé nebudou vůbec potřebovat iOS aplikaci. Od dubna příštího roku vznikne vývojářům watchOS aplikací povinnost tvořit aplikace výhradně za pomoci watchOS SDK, aplikace musí podporovat Apple Watch Series 4 a novější modely.

„S watchOS 6 budou zákazníci po celém světě moci používat nový App Store na Apple Watch pro snadné objevování, procházení, vyhledávání a instalaci aplikací přímo na svém zápěstí. Vůbec poprvé můžete distribuovat aplikaci přímo pro Apple Watch bez nutnosti doprovodné aplikace na iOS,“ píše Apple, a dodává, že vývojáři mají své aplikace tvořit za pomoci Xcode 11 GM, otestovat na zařízení, na kterém běží nejnovější watchOS 6 GM a poté je odeslat Applu ke kontrole. Od dubna příštího roku pak pro všechny nové aplikace, stejně jako pro aktualizace těch stávajících aplikací, platí, že musí být vytvořeny s pomocí watchOS 6 SDK a podporovat Apple Watch Series 4 a novější.

Dnes nejčtenější

.