Zavřít reklamu

Keynote Applu je vždy velmi sledovaná událost. Především pak ta konaná v září, neboť se zde představují nové iPhony, které jsou bez diskuze nejoblíbenějším jablečným produktem. Včera jsme v Divadle Steva Jobse mohli vidět představení iPhonu 11, iPhonu 11 Pro, iPhonu 11 Pro Max, iPadu 7. generace, Apple Watch Series 5. V úplném úvodu Apple oznámil data spuštění a ceny Apple Arcade a Apple TV+.

Včerejší akce byla v něčem speciální. Zatímco v minulosti Apple vysílal své keynote živě především na svých stránkách (loni i na Twitteru), letos se odhodlal k zajímavému kroku a vysílal keynote živě na svém Youtube kanále. A jelikož je Apple skoupý co se týče veškerých přesných čísel, mohli jsme mít včera jasný přehled, kolik lidí prezentaci sleduje na kanále Applu.

Během prvních 10 minut od zahájení bylo u obrazovky 500 tisíc diváků. Špička byla samozřejmě při představení nových iPhonů, kde se číslo vyšplhalo na 1,875 milionu diváků. Čísla jsou samozřejmě daleko vyšší, jelikož spousta diváků sledovalo keynote z Apple TV nebo na oficiálních stránkách společnosti. Celá keynote trvala necelých 105 minut a pokud jste ji z nějakého důvodu nestihli, můžete se podívat přímo na YouTube. Pokud tolik času nemáte, poskytl Apple i dvouminutovou verzi, kde je ukázáno to nejdůležitější z celé prezentace. 1,875 milionu živých diváků na první keynote vysílané na YouTube není určitě zlé. Už byly ale vysílány jiné události, které přilákaly daleko vyšší pozornost. Rekordmanem je Felix Baumgartner, který skočil z výšky 39 kilometrů. Jeho kousek sledovalo živě 8 milionů lidí.

Dnes nejčtenější

.