Zavřít reklamu

Hororových zážitků jsou sice plná kina i herní platformy, ale toho pravého, nefalšovaného strachu se můžeme nabažit jen díky několika málo hrám, které by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Jednou z nich je například také povedená hororová série SIMULCRA od studia Kaigan Games, která se vrzy dočká druhého přírůstku. Nejedná se o žádné nováčky, tvůrci z tohoto studia se dají považovat za herní veterány, kteří mají na svědomí například vynikající počiny A Normal Lost Phone a Sara is Missing. Co si pro nás připravili tentokrát?

Samotný termín horor skýtá mnoho rozmanitých způsobů vyprávění, o což se vývojáři z Kaigan Games také náležitě zasloužili. Právě oni pomohli vytvořit a definovat subžánr přezdívaný „found phone“, tedy záznamy nalezené na telefonu oběti, díky nimž je příběh odvyprávěn. Podobně jako titul A Normal Lost Phone, jenž vyšel také na Steamu a vysloužil si tisíce pochvalných recenzí, i SIMULCRA staví na podobném principu. Po záhadném úmrtí mladé hvězdy se po případu začne pídit detektiv Morilo, který najde telefon oběti. Vy se mezitím vžijete do novináře, jenž začne s detektivem spolupracovat a postupně bude odhalovat hrůzné detaily.

Na rozdíl od klasických hororových her ale nepůjde o pouhé triky, které vás mají vyděsit. Prim bude hrát spíše postupné budování napětí, jediným vaším cílem bude totiž vypátrat toho, kdo celý incident způsobil. Toho docílíte pomocí telefonu, jenž budete muset procházet, hledat i ty nejmenší podrobnosti, vyslýchat podezřelé a po celou dobu se mezitím vyrovnávat se všemi hrůzami, které během vyšetřování odhalíte. Vývojáři sice nebyli příliš sdílní, ale podle všeho se můžeme těšit na starou poctivou detektivní práci, obohacenou o pořádnou dávku napětí a strachu. Stejně tak si budeme muset počkat na oficiální datum vydání pro iOS, které zatím nebylo specifikováno. Jisté ale je, že se tohoto pozoruhodného hororu dočkáme ještě letos. Troufnete si na cestu do neznáma?

 

Dnes nejčtenější

.