Zavřít reklamu

Herní svět na to čekal dlouho a fanoušci anime ještě déle. Vývojáři z Bandai Namco si dali s oznámením pořádně načas, ale nakonec jsme se přece jen dočkali a dnešní den proběhl ve znamená hry Sword Art Online Alicization Braiding a Lycoris. První zmíněná hra je zatím oznámena exkluzivně pro Japonsko, ale herní studio stojící za tímto počinem vždy své hry lokalizovalo, takže vydání na západě je jen otázkou několika měsíců.

Stejně jako předchůdce, obě herní adaptace anime a mangy staví především na RPG prvcích a věrohodné příběhové linii, která se od předlohy liší jen minimálně. Opět se tak můžeme těšit na epické soubojů s bossy, rozmanitými nepřáteli nebo s reálnými hráči. S největší pravděpodobností nás totiž čeká také mód více hráčů, kde se mísí frenetická akce a taktizováním. Jak přesně bude mobilní hra pro iOS a Android vypadat zatím mírně poodhalil jen zveřejněný teaser, ale to hlavní oznámení se týkalo verze pro počítače a konzole – Sword Art Online Alicization Lycoris. V tomto případě byli vývojáři o poznání sdílnější a ukázali nám rovnou plnohodnotný trailer, který odhalil nádhernou grafiku a obrovský herní svět.

Na obě adaptace si ještě nějakou dobu počkáme, ale přesto se má komunita konečně na co těšit. Kromě toho se počítačová adaptace, Lycoris, může pochlubit vylepšeným enginem, propracovanými postavami a novými herními mechanikami, což by s největší pravděpodobností nemělo minout ani mobilní verzi. Nezbývá než čekat, jak Banda Namco s nadšením hráčů naloží, ale detailnější informace o verzi pro iOS a Android se dozvíme již na konci měsíce. S trochou štěstí nebudeme ochuzeni ani o plnohodnotný trailer, kde se hratelnost ukáže snad v co nejlepším světle. Troufnete si na výpravu do nebezpečného světa virtuální reality?

Dnes nejčtenější

.