Zavřít reklamu

Jablečná společnost se snaží pro svou chystanou službu Apple TV+, které se dočkáme někdy na podzim, získat co nejvíce různorodých snímků, především z vlastní produkce. Nejnovější přírůstek tvoří netradiční izraelská televizní show, False Flag, jež vypráví příběh pěti lidí, kteří se po probuzení dozvídají krutou pravdu o své roli v únosu íránského ministra obrany. Podle médií jsou to právě oni, kdo jeho zmizení zinscenovali a nejedna tajná služba se rozhodla, že po nich půjde. Příběh zní nanejvýš originálně a od své první série v roce 2015 seriál zaznamenal obrovský úspěch.

Zda se Applu podaří popularitu izraelské show zreprodukovat i na západě je zatím otázkou, ale rozpočet na to má dostatečně velký a zároveň společnosti hraje do karet skutečnost, že se ve Spojených státech a Evropě moc podobných snímků zatím neobjevilo. Jablečná společnost s Apple TV+ sice nechce udělat přímo díru do světa, ale spíše konkurovat Netflixu a Hulu, kteří podle slov člověka zodpovědného za chystanou službu chrlí jeden seriál za druhým. To Apple se chce zaměřit zejména na kvalitu, na filmech i televizních pořadech hodlá pracovat výhradně sám, případně ve spolupráci s partnerskými studii.

Souvisejíci

Uvidíme, jak dobře se adaptace Applu podaří. V Izraeli seriál neučaroval jen fanouškům, ale také se mu podařilo získat rovnou několik ocenění, včetně vítězné ceny na festivalu Series Mania. Od té doby sice pořad byl dostupný celosvětově na platformě Hulu, ale právě služba Apple TV+ by mu mohla dopřát takovou publicitu, kterou si zaslouží. Kinematograficky je drama zpracováno skvěle a až nápadně připomíná oblíbeného Punishera, jen se pochopitelně vyhýbá větší akci a spoléhá spíše na děj a postupné odhalování nečekaných zvratů. Zaujala vás tato televizní show, nebo dáváte přednost snímkům z produkce Netflixu?

Dnes nejčtenější

.