Zavřít reklamu

Celosvětové spuštění Apple TV+ se kvapem blíží, a i když se společnost Apple snaží o co nejmenší frekvenci úniků, máme tu téměř denně nové informace týkající se této služby. Tentokrát jsme se dočkali odhalení samotného rozpočtu jednoho ze seriálů, jenž Apple do jeho tvorby Apple vládá. A závěr je jediný – jablečná společnost si musí být kvalitou svých snímků nanejvýš jistá, protože jde o pozoruhodně vysoké částky.

Co se rozpočtu Netflixu a Amazonu, začínajícího se na seriálovém poli čím dál tím více prosazovat, týče, mají obě firmy jasno. Na svých kinematografických počinech rozhodně nešetří a za poslední léta znatelně zvýšili investice přímo mířící do tohoto odvětví. Zatímco Netflix kdysi do jedné epizody House of Cards vložil 4.5 milionů dolarů, dnes se částka pohybuje mezi 8 a 15 miliony. Nejinak tomu je i u Amazonu a jak se zdá, ani Apple nechce v tomto směru pokulhávat. Do svého sci-fi dramatu See byl ochoten kalifornský gigant investovat zhruba 15 milionů dolarů za jednu epizodu. Své naděje na úspěch si společnost objektivně zvýšila tím, že do jedné z rolí umluvila Jasona Momoa, známého zejména z Game of Thrones a Aquamana.

Drama See se má odehrávat několik století v budoucnosti, kdy záhadný virus změnil tvář Země k nepoznání a vyhladil drtivou většinu populace. Jediní přeživší byli oslepeni a jejich nadějí na přežití není nic jiného než prozkoumat pozůstatky lidské civilizace a postavit se tomu, co je dohnalo na samotný kraj propasti. Příběh zní zatím nanejvýš zajímavě, a i když se může zdát trochu jako klišé, podle slov filmařů nás mají dostat do kolena zejména dechberoucí scenérie a nepředvídatelný svět. Uvidíme, zda se podobných snímků dočkáme i v budoucnu. Apple má podle oficiálních zdrojů rozpočet zhruba 1 miliardu dolarů, ale není jisté, zda ho společnost nezvýšila. Důvod by mohly být známé tváře, které si za jednotlivé epizody účtují obrovské částky. To nicméně uvidíme již na podzim.

apple tv+

 

Dnes nejčtenější

.