Zavřít reklamu

Streamovací služba Apple TV+ v pátek, tedy 1. listopadu, konečně spatřila světlo světa a po dlouhých měsících spekulací a dohadů máme konečně možnost si na vlastní kůži zažít, zda čekání vlastně stálo za to. Konec konců, Apple již několikrát zmínil, že se snaží zaměřovat spíše na kvalitu než na kvantitu, a ač se například s Netflixem nemůže měřit v počtu filmů a seriálů, z hlediska originality, příběhu a celkové režie má mediální gigant pořádnou konkurenci.

Jablečná společnost dosud tajila, kolik peněz za svá díla vlastně utratila a na kolik milionů dolarů se počáteční investice vyšplhala. Tyto detaily naštěstí odhalila nejnovější zpráva, která tvrdí, že původní rozpočet se z jedné miliardy vyhoupl na závratných 6 miliard dolarů, z nichž pořad The Morning Show vyšel zhruba na 300 milionů. Samozřejmě jsou do této částky započítány dvě série, avšak pokud bude mít seriál úspěch, téměř s jistotou se dočkáme pokračování. Tyto odhady však ze stolu v rozhovoru smetla režisérka Mimi Leder, která potvrdila, že se celkové číslo pohybuje ve vyšší cenové kategorii, ale zdaleka se nejedná o takovou sumu, jakou odhalila analýza. Podle oficiálních slov Mimi má sice The Morning Show obrovský rozpočet, ale například s Game of Thrones se vůbec měřit nemůže. Konec konců, tato legendární sága stála filmové studio 15 milionů dolarů za jednu epizodu.

V každém případě se pravdu nejspíše jen tak nedozvíme a bude nám muset stačit informace, že je Apple ochoten do svých snímků nasypat stamiliony dolarů. Už jen očekávaný seriál See, kde si hlavní roli zahraje Jason Momoa, vyšel jablečnou společnost na pořádný balík. Stejně jako v případě The Morning Show, i zde byly odhady mírně přestřelené a podle Francise Lawrence, jenž se na natáčení podílí, se rozhodně cena jedné epizody nevyšplhala na 15 milionů dolarů, jak spousta zdrojů tvrdila. O tom, zda se snímky za tyto peníze vyplatily se ale přesvědčete sami. Apple TV+ pořídíte již za 139 korun a za tento symbolický peníz vám nabídne desítky hodin zábavy.

Dnes nejčtenější

.