Zavřít reklamu

Apple spustil vlastní televizní seriál Planet of the Apps, jehož premiéru uvolnil včera do Apple Music. Úplně první epizoda je zdarma jak v iTunes, tak i na stránkách Planet of the Apps.

Televizní show, kterou produkují Ben Silverman, Howard Owens a will.i.am, je o aplikacích a vývojářích. Podobá se jiným televizním pořadům, jako je například The Voice či Shark Tank, s tím, že vývojáři obdrží mentorování od vlivných podnikatelů, jako jsou Gary Vaynerchuk, Gwyneth Paltrow či Jessica Alba.

Poradci pomáhají vybraným soutěžícím vytvářet jejich aplikace a připravit je na to, jak požádat o finanční prostředky VC firmu Lightspeed Venture Partners. V rozhovoru pro Reuters, šéf iTunes Eddy Cue řekl, že Planet of the Apps odpovídá na otázku, jak proměnit nápad na hotový výrobek. „Pokud máte nápady, potom se ptáte, jak je vzít a uskutečnit je,“ řekl Eddy Cue, senior viceprezident internetového softwaru a služeb v Applu.

Televizní show Planet of the Apps se začala natáčet koncem roku 2016, přičemž většina natáčení se uskutečnila nedaleko Hollywoodu na místě, které Apple postavil. Podle agentury Reuters, první dvě epizody vývojáři prezentují aplikace pro online nakupování, bezpečnost školního prostředí a školní batoh. Aplikace se v App Store objeví vždy po skončení každé epizody. Vývojáři, kteří se dostanou do finále, získají financování ve výši až 10 milionů dolarů.

Planet of the apps FB

Dnes nejčtenější

.