Zavřít reklamu

Jméno Nat Brown vám pravděpodobně nic neřekne, ale jedná se o člověka, který sehrál důležitou roli ve vývoji prvního Xboxu. Do Microsoftu nastoupil nedlouho předtím, než se společnost rozhodla začít pracovat na své první konzoli vůbec a tehdy se stal jednou z tváří, jež se na tvorbě podílela od začátku do konce. Nat za svůj život prostřídal rovnou několik rolí a vyzkoušel si de facto vše od systémového architekta po inženýra virtuální reality.

I když by vývojář mohl nadále uplatňovat své zkušenosti u redmondského giganta nebo jakékoliv jiné společnosti, rozhodl se pro změnu a přidal se k Applu. Microsoft však nebyl Natovou poslední zastávkou, tvůrce čtyři roky pracoval také u herní společnosti Valve, která ho zaměstnávala jako VR inženýra. Ve zkratce měl zodpovědnost za projekty týkající se virtuální reality, ale po propuštění více než 12 jeho kolegů se rozhodl odejít. Společnost tento incident označila jako součást jejich agendy, což kromě zaměstnanců pobouřilo také spoustu hráčů. V každém případě dovedl tento krok Nata Browna až k jablečné společnosti, což konec konců nemusí být na škodu. Jedná se o talentovaného vývojáře, který má spoustu zkušeností i z marketingových firem a nějakou dobu pracoval také jako viceprezident technologií u sociální sítě MySpace.

Uvidíme, jakou pozici Nat v Applu nakonec získá. Společnost se k jeho přijetí odmítla vyjádřit a zda se bude bývalý spoluautor Xboxu podílet znovu na virtuální realitě zůstává zatím otázkou. Nicméně to není poprvé, co si vývojář u jablečné společnosti udělal dobré jméno. Před několika lety, konkrétně v roce 2013, se až překvapivě kladně vyjadřoval k Apple TV, která údajně měla možnost konkurovat PlayStationu i Xboxu pomocí App Storu a zbrusu nové herní platformy. V každém případě se tak nestalo a Apple do dnešního dne v herním průmyslu poněkud zaostává, což by se s trochou štěstí mohlo pomocí Nata Browna změnit.

Dnes nejčtenější

.