Zavřít reklamu

Když se rozhodnete pro pořízení počítače od Applu, většinou se musíte smířit s tím, že si na něm na rozdíl od strojů s operačním systémem Windows nezahrajete valnou většinu herních pecek. Čas od času se sice pěkné hry s podporou macOS objeví, ve srovnání s Windows je to však skutečně kapka v moři. Jako nejjednodušší řešení proto volí většina majitelů Maců koupi herní konzole, díky které mají jistotu, že si užijí své oblíbené herní pecky naplno. Konzoli pak většina z nich připojí k televizi a hernímu šílenství se poddává před ní. Co když ale nastane situace, kdy v televizi běží oblíbený několikahodinový film vaší drahé polovičky, ale vy zrovna máte chuť na pořádnou řežbu démonů v Doomu či k trénování defenzivní činnosti ve Fifě? I na to naštěstí existuje řešení.

Pokud jste majiteli Macu a Xboxu One, nejspíš vás před nějakým časem zaujal na našem webu článek o macOS aplikaci OneCast, která umožňovala streamovat hry z Xboxu přímo do Macu. Dalo by se říci, že tato aplikace slouží jako náhrada za “windowsáckou” aplikaci Xbox, kterou Microsoft do svého Windowsu 10 předinstalovává právě pro streamování her z Xboxu do počítače. Jediné, co jste pro využití OneCastu museli udělat, bylo jeho stažení a následné připojení Macu k sítě, ke které je připojený Xbox. Pak už jste se jen v pár krocích na Macu připojili k Xboxu, zvolili jste kvalitu přenosu a ve hraní nic nebránilo. A právě tato možnost se konečně rozšiřuje i na iPhony.

Do App Storu dorazila mobilní aplikace OneCast, která de facto kopíruje funkce její macOS sestřičky. Nainstalovat jí samozřejmě můžete jak na iPhone, tak na iPad a následně si na jejich obrazovkách užít streamování z konzole. I tato aplikace nabízí možnost úpravy kvality streamování, takže si zábavu užijete i ve chvíli, kdy zrovna nedisponujete ideálním internetovým připojením. Velmi příjemná je i možnost připojit více konzolí k jednomu iPhonu, mezi kterými pak lze přepínat. Možná nejzajímavější možnost je ale ovládání hry skrze displej, na kterém se vám u některých her zobrazí ovládací prvky známé z klasických ovladačů. Pohodlné takovéto ovládání sice úplně nebude, v krajním případě ale jistě potěší.

Pokud jste tedy stejně jako já milovníky Xboxu a OneCast pro macOS vám přirostl k srdci, určitě mrkněte i na jeho iOS verzi. Vyjde sice na necelých 300 korun, práci však odvede skutečně parádní a ušetří vám nejednu hádku o televizi.

[appbox appstore id1398182637 ]

xbox magic mouse

Dnes nejčtenější

.