Zavřít reklamu

Jste vášnivými hráči her na Xboxu One, ale mrzí vás, že aplikaci umožňující streamování hry do počítače vytvořil Microsoft pouze pro Windows? Pak pro vás máme skvělou zprávu. Microsoft se sice k vytvoření verze pro Mac nerozhoupal, společnost OneCast však představila svoji vlastní alternativu.

Aplikace OneCast, kterou naleznete na tomto odkazu, by měla zvládat prakticky vše, co umožňuje oficiální aplikace od Microsoftu. Krom streamování hry umožňuje dokonce s Macem propojit i Bluetooth ovladač k Xboxu One či verzi s klasickým kabelem. Jediné, co je potřeba splnit, je mít přístup k internetu jak na Xboxu, tak i u Macu.

Microsoft se k verzi pro macOS nemá

Jak už jsem psal v úvodním odstavci, oficiální aplikace pro streamování her pochází přímo z dílny Microsoftu a je určena pro počítače se systémem Windows. Na ty se poprvé podívala již v roce 2015 při představení Windows 10. Protože se však k vytvoření verze pro macOS Microsoft neměl, bylo jediným řešením použití softwaru Parallels, díky kterému jste si mohli spustit na vašem Macu Windows a tím pádem i aplikaci pro Xbox. Toto komplikované řešení je však již naštěstí pryč a na stejné domácí síti si můžete zahrát i na Macu.

Pokud tedy po streamování Xboxu One do Macu toužíte, určitě na aplikaci OneCast mrkněte. Všechny podrobnosti se o ní dočtete na jejím webu. Jelikož však její vývojáři nabízí čtrnáctidenní zkušební dobu zdarma, není čeho se bát.

onecase-xbox-one

Dnes nejčtenější

.