Zavřít reklamu

Léto je v plném proudu a většina z nás se vydává po pracovním roce si konečně odpočinout na dovolenou. Ať už jedeme jen po naší rodné zemi, nebo se vydáváme za hranice k moři, tak zatímco my převážně odpočíváme, naše mobilní hračky dostávají pořádný zápřah. O aktivní dovolené v horách pak už ani nemluvě. Není tedy překvapením, že největší množství oprav poničených displejů se u telefonů odehrává podle statistik pojišťoven právě v letních měsících.

Na co si dát při používání mobilních telefonů na letních dovolených pozor

Všechny momenty se snažíme vyfotit, natočit a riziko pádu zařízení, či jen poškrábání při neopatrné manipulaci roste. Mnohdy stačí jen telefon položit displejem na stůl a jediné malé zrnko písku nám může naši hračku nenávratně poškodit. Nikdo se pak nechceme koukat na telefon s rýhou v displeji. Stejně tak při honbě za co nejlepší fotkou na Instagram nám většinou stačí málo aby telefon vypadl z ruky. Neštěstí už může začít ale i při samotné cestě na dovolenou, a to například ve snaze zabavit děti půjčením telefonu na hraní her.

Nástrah a nebezpečí pro naše mobilní telefony je tedy při dovolených opravdu hodně a je tedy rozumné se před odjezdem podívat na nějakou tu ochranu displeje. Velmi rozšířené jsou levnější folie, které vypadají na první pohled hezky, ale telefon příliš neochrání. Zpravidla bývají velmi tenké, a tedy proti pádu neúčinné. Navíc se začínají již brzy odlepovat a na přímém slunci změknou jako žvýkačka. 

Nabídka a výběr ochranných skel

Daleko účinnější je ochrana tvrzeným sklem, které je mnohonásobně robustnější. I tady je ale potřeba se před nákupem rozmyslet, protože i zde nalezneme velmi levné kousky, které zpravidla displej moc neochrání a mnohdy naopak uškodí. Osvědčenou značkou v tomto sortimentu je dánská firma PanzerGlass, která se na odolná a kvalitní skla zaměřuje už řadu let a vyvíjí sklíčka pro široké portfolio chytrých telefonů většiny značek.

V nabídce výrobce nalezneme více druhů ochranných skel a je proto potřeba si správně vybrat. Prvním důležitým parametrem při výběru je, jestli hodláte používat ochranné sklo spolu s krytem, či obalem mobilu. Pokud ano, vybírejte z nabídky PanzerGlass skla s označením „CaseFriendly“, která nijak neomezují v používání obalů a krytů. Nemusíte se pak bát, že by nesedělo k vašemu oblíbenému krytu a museli byste řešit ochranu zadní strany telefonu jinak. Tato skla lze doplnit i o tenký a zároveň odolný obal PanzerGlasss ClearCase. Tím budete mít zajištěnu 100% kompatibilní ochranu zařízení. Obal je také z odolného skla a zachovává tak perfektně design telefonu. Mnozí z nás ale upřednostňují ochranu převážně přední strany disple. Zde jsou na výběr už výše zmíněná standardní skla, která dokonale ochrání telefon a rozumí si i s velkou částí krytů, nebo pak Edge-to-Edge sklíčka, která sahají až k okraji displeje a tím ho chrání ještě znatelně více. Modely vybavené displeji se zahnutými okraji pak vypadají nádherně a luxusně, ale jsou na poškození nejcitlivější. Navíc jejich oprava bývá zpravidla extrémně nákladná. Dánský výrobce se zaměřuje i na ně a má v nabídce Premium skla, která dokonale kopírují zahnutý displej a tím ho i maximálně chrání.

S ochranou ještě o kousek dále

Během dovolené se nám občas může hodit kromě ochrany samotného displeje i ochrana citlivých osobních údajů. I na toto je myšleno a PanzerGlass má v nabídce skla s ochranou soukromí. S nimi se  obsah na obrazovce stane prakticky neviditelným při pohledu ze stran. Tím sklo zabraňuje čtení obsahu na displeji jiným osobám. I když se to na první pohled nemusí zdát, je to velice praktické u běžných každodenních činností jako placení telefonem a posléze zadáváním PINu, nebo při přihlašování do internetového bankovnictví. 

Možností, jak ochránit svůj telefon a připravit ho na letní radovánky, je mnoho. Stačí si jen správně vybrat způsob ochrany a vyrazit na dovolenou s bezpečně ochráněným přístrojem. 

panzerglass

Dnes nejčtenější

.