Zavřít reklamu

Pokud se řadíte mezi milovníky sportu a především pak fotbalu, v uplynulých týdnech jste si museli doslova libovat. Ve Francii totiž probíhalo měsíc dlouhé Mistrovství světa ve fotbale žen, ve kterém změřilo na 24 ženských celků své síly. Do finále, které se odehrálo včera, se postupně probojovaly národní týmy USA a Nizozemska, přičemž šťastnějšími byly po zápase nakonec Američanky, jelikož svého soka skolily dvěma slepenými góly ve druhém poločase. Jelikož se jedná pro USA o velký úspěch, slaví jej de facto celá země a ani Apple není v tomto ohledu výjimkou. 

Kalifornský gigant má v oblibě své webové stránky přizpůsobovat určitým důležitým událostem či svátkům, čímž se na ně své zákazníky snaží upozornit. A právě výhra Američanek ve finále turnaje se mezi tyto události bezesporu řadí. Apple proto svou americkou homepage vyzdobil krátkým videem zachycujícím tři Memoji s fanouškovsky zbarvenými obličeji, kteří výhru oslavují. Ve videu nechybí ani padající balóny či konfety, které připomínají efekty dostupné v iMessage. Na konci videa pak Apple hráčky reprezentující jeho domovinu obligátně chválí. 

Obecně se dá říci, že fotbal není v USA tak rozšířený, jako například americký fotbal, hokej či basketbal. Jelikož je však MS mezinárodní akcí s velkou dávkou prestiže, je jasné, že si pozornost nejen fanoušků zaslouží. Je však trochu škoda, že k podobným úpravám svých webových stránek Apple přistupuje jen u jejich americké verze a nikoliv u webů dalších států. Jedná se ale samozřejmě o detail, který lze s klidným srdcem přehlížet.

Memoji slavící výhru USA v MS ve fotbale žen

Dnes nejčtenější

.