Zavřít reklamu

Herní společnost Bandai Namco je pojem, který je známý snad všem hráčům alespoň okrajově zainteresovaným ve východních titulech. Přesto série Gundam, jejíž předloha spočívá především v anime, většině západních příznivců japonských her asi nic neřekne. Ne, že by snad nebyla kvalitní, ale spíše se nedočkala celosvětového rozšíření, a tak sága zůstala v rukou tamního publika. Časy se však mění a vývojáři z Bandai Namco se rozhodli, že by nebylo na škodu do robotích zápasů zasvětit také západní hráče. A jak jinak to lépe udělat, než novým mobilním titulem.

Pokud bychom měli popsat, o čem Gundam vlastně je, pravděpodobně byste se nedočkali žádného sáhodlouhého článku. Alfou a omegou her z tohoto univerza jsou jednoduše boje s obřími mechanickými roboty, přezdívanými mechy. Nejinak tomu bude také u Gundam Battle: Gunpla Warfare. V Japonsku je hra sice známá pod názvem Gundam Breaker Mobile, ale název je to poslední, na čem záleží. Těšit se totiž můžeme na líbivou 3D grafiku, epické souboje s vlastnoručně vypiplaným robotem a nekonečné série komb, díky nimž protivníka srazíme k zemi. Bitvy se budou odehrávat v jakýchsi arénách, kde budeme mít k dispozici sadu speciálních schopností a útoků. Po poražení nepřítele vítěze čeká sladká odměna ve formě součástek a vylepšení.

Svého robota a jeho mechanický oblek si totiž budete moci vylepšovat a čím více součástek získáte, tím více smrtící vybavení budete mít. Uvidíme, co všechno nás ve hře čeká. Tvůrci jsou zatím skoupí na slovo a jedinou útěchou může být informace, že se titulu dočkáme již 21. srpna. Do té doby si hru můžete předobjednat na App Store nebo Google Play. Robotích zápasů se tedy dočkáme jak na iOS, tak na Androidu, a to rovnou s plnohodnotnou lokalizací. Japonské hry mívají občas takový nešvar ve formě pouhých anglických titulků, nebo cizojazyčného menu. Ponoříte se do zvláštního univerza Gundam?

Gundam Gunpla Warfare

Dnes nejčtenější

.