Zavřít reklamu

To, že Samsung je hlavním dodavatelem OLED displejů využitých například u iPhonu X, není žádnou novinkou. Čím dál hlasitěji se však hovoří o tom, že kromě displejů pro iPhony si brousí zuby i na displeje pro Macy a iPady. To nyní opět potvrdil jeden z nejuznávanějších Apple analytiků současnosti, podle kterého je příchod těchto produktů takříkajíc na spadnutí. Jednání mezi Applem a Samsungem totiž již údajně probíhají na plné obrátky.

Koncept bezrámečkového iPadu X:

 

O příchodu novinek se rozpovídal analytik Ming-Chi Kuo, který předpověděl termín vydání těchto modelů na letošní či příští rok rok. Podle něj se máme u MacBooků těšit na zcela nový design, zajímavé inovace a neotřelou výbavu, zatímco dva modely iPadu Pro mají nabídnout víceméně to samé. Ty by se měly dostat do výroby mezi čtvrtým kvartálem tohoto roku a začátkem roku 2020. Jaký displej se u nich Apple rozhodne použít, to Ming-Chi neprozradil. Jisté je, že nás nemine poměrně velký mezigenerační skok, na nějž spousta uživatelů netrpělivě čeká.

Kromě zmíněných spekulací se Kuo nechal slyšet, že Apple během příštích dvou let vydá několik produktů s mini – LED podsvícením. Z toho 10 až 12 palcový iPad někdy ke konci roku 2020 a 15 až 17 palcový MacBook během první poloviny roku 2021. Uvidíme, jak společnost s touto variantou naloží. Samsung je v tomto směru poměrně velkorysý a konec konců, tento plán hraje do karet také Applu. Přechod na OLED displej nastal již s vydáním Apple Watch a následně iPhonu X, tudíž by se jednalo o přirozený vývoj. Navíc má technologie OLED také technické výhody – nižší spotřebu energie, zvýšený jas, sytější barvy a rychlejší odezvu. Zvolili byste stejný postup, nebo vám více vyhovují sice zastaralejší, ale klasické obrazovky? A jak se stavíte k možnosti hybridních displejů?

macbook-pro-2019-koncept-fb

Dnes nejčtenější

.