Zavřít reklamu

Jak bývá zvykem, Apple po představení nových operačních systémů uvolní beta verze pro vývojáře. Tyto verze mají obvykle ještě spoustu much, proto Apple měl systém Bug Reporter, prostřednictvím kterého vývojáři hlásili Applu nalezené chyby. BugReporter ale Apple pohřbil a nově se budou veškeré problémy se systémy hlásit prostřednictvím Feedback Assistant.

Takto probíhalo představení iOS 13 na WWDC:

 

V minulosti byl Feedback Assistant využíván pro hlášení chyb beta uživatelů u systémů iOS a macOS. S iOS 13, macOS 10.15 a iPadOS se však tato platforma rozšiřuje i pro vývojáře. Zpětná vazba a hlášení o chybě se tedy nyní kompletně hlásí přes nativní aplikaci Feedback Assistant pro iOS a macOS nebo přes webové stránky asistenta zpětné vazby. Pokud je odesláno vývojářem hlášení o chybě, zpětně obdrží ID pro sledování chyby v aplikaci nebo na webových stránkách.

Ze stránky www.bugreporter.apple.com jsou nyní vývojáři automaticky přesměrováni na stránky Feedback Assistant, kde Apple vysvětluje vývojářům tuto změnu a předem děkuje za případná hlášení chyb. Jelikož nativní aplikace automaticky sbírá diagnostiku chyby, doporučuje Apple hlášení problémů přímo z aplikace. Přes webové stránky je nutné ručně nahrávat příslušné soubory.

I když Bug Reproter již není k dispozici, starší hlášení o chybách byly přeneseny do Feedback Assistant, kde je možné je sledovat a čekat na jejich vyřešení. Až bude dostupná veřejná beta pro uživatele, zapojíte se také do testování?

feedback-assistant-fb

Dnes nejčtenější

.